Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri Marenkake med hallon
Glutenfri hallon- och marängtårta
Publicerad på
Glutenfri hallon- och marängtårta
Recept av Marika Kaila
Portioner
8
stTillagningstid
55
minuterGlutenfri hallonmarängtårta kombinerar söt maräng med vaniljfyllning. Du kan också byta ut hallon mot andra bär om du vill.
Ingredienser
- Botten
2 ägg
1 dl socker
2 tsk äkta vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
0,25 dl Färskpressad rapsfrö
0,25 dl Virtasalmi's Grain Product Glutenfritt mörkt fullkornsrismjöl
0,25 dl Glutenfritt fullkornsmjöl av mörk teff från Virtasalmi Cereal Products
0,25 dl kokande vatten
- Vaniljfyllning
1 dl vaniljsåspulver (hirs)
4 tsk äkta vaniljsocker
2,5 dl kallt vatten
1 prk (200 g) vaniljkräm (valion)
- Maräng
3 äggvitor
1 dl socker
- Ovanpå
n. 3 dl färska hallon (om du använder frysta hallon, tillsätt dem frysta, låt dem inte tina innan du tillsätter dem)
Beredning
- Botten
- Vispa ägg och socker.
- Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt älgcurden i skummet och rör om.
- Tillsätt slutligen det kokande vattnet och blanda väl.
- Häll upp i en smord och mjölad form med lös botten, ca 20 cm i diameter, och gör vaniljfyllningen.
- Vaniljfyllning
- Blanda vaniljkrämspulver, vaniljsocker och kallt vatten.
- kvarg Låt stå i några minuter, tillsätt sedan och rör om.
- Häll försiktigt över bottnen och grädda i 170 'c i 40 minuter.
- Gör marängen när du har ca 5 minuter kvar av tillagningstiden.
- Maräng
- Vispa äggvitorna och sockret till ett hårt skum.
- Marängen är klar när du kan vända koppen upp och ner utan att marängen ramlar ur koppen.
- Fördela marängen över vaniljfyllningen och strö över hallonen efter önskemål och fortsätt gräddningen i 15 minuter.
- kaka När den är klar, kyl den tills den är kall. Själv lyfte jag in den i kylen för att svalna när grytan var tillräckligt kall för att lyfta in den i kylen.
- kaka Ta inte bort kanterna på den lösa bakplåten förrän den är kall.
- Innan du öppnar kanterna, vrid kanten på formen med en träkniv för att se till att marängen lossnar väl.
En utsökt glutenfri hallon- och marängtårta är klar att avnjutas. Marika Kaila |Upp till handlederna i deg