Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri Marenkake med hallon

Glutenfri hallon- och marängtårta

Glutenfri hallon- och marängtårta

Recept av Marika Kaila
0.0 från 0 röster
Portioner

8

st
Tillagningstid

55

minuter

Glutenfri hallonmarängtårta kombinerar söt maräng med vaniljfyllning. Du kan också byta ut hallon mot andra bär om du vill.

Ingredienser

Beredning

  • Botten
  • Vispa ägg och socker.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt älgcurden i skummet och rör om.
  • Tillsätt slutligen det kokande vattnet och blanda väl.
  • Häll upp i en smord och mjölad form med lös botten, ca 20 cm i diameter, och gör vaniljfyllningen.
  • Vaniljfyllning
  • Blanda vaniljkrämspulver, vaniljsocker och kallt vatten.
  • kvarg Låt stå i några minuter, tillsätt sedan och rör om.
  • Häll försiktigt över bottnen och grädda i 170 'c i 40 minuter.
  • Gör marängen när du har ca 5 minuter kvar av tillagningstiden.
  • Maräng
  • Vispa äggvitorna och sockret till ett hårt skum.
  • Marängen är klar när du kan vända koppen upp och ner utan att marängen ramlar ur koppen.
  • Fördela marängen över vaniljfyllningen och strö över hallonen efter önskemål och fortsätt gräddningen i 15 minuter.
  • kaka När den är klar, kyl den tills den är kall. Själv lyfte jag in den i kylen för att svalna när grytan var tillräckligt kall för att lyfta in den i kylen.
  • kaka Ta inte bort kanterna på den lösa bakplåten förrän den är kall.
  • Innan du öppnar kanterna, vrid kanten på formen med en träkniv för att se till att marängen lossnar väl.


  • En utsökt glutenfri hallon- och marängtårta är klar att avnjutas. Marika Kaila |Upp till handlederna i deg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.