Psyllium förbättrar strukturen på glutenfri deg

Psyllium är ett pulver tillverkat av ratamomonsfröskal, känt för sin förmåga att binda fukt. Denna egenskap gör det till ett utmärkt hjälpmedel vid glutenfri bakning, eftersom psyllium ökar degens saftighet och förbättrar dess bearbetbarhet genom att skapa en klibbig konsistens.

Naturligt glutenfritt psyllium är en utmärkt fiberkälla som kan främja maghälsan och förbättra matsmältningen. Du kan använda psylliumpulver efter behov i bröd, pajer, tårtor, muffins och andra glutenfria bakverk som behöver ett bindemedel. Psyllium är redan tillsatt i spannmålsmjölblandningarna.

Visar alla 3 resultat

  • Glutenfri pysllium 100 g-förpackning
    3,10 
  • Spannmålsprodukt Glutenfri Psyllium 1kg
    26,60 
  • 7,90 

I Virtasalmis webbutik hittar du det finaste och renaste psylliumpulvret, tillverkat av noggrant utvalda råvaror. Luktfri, smaklös och finmald, psyllium är lätt att blanda med mjöl och är idealisk för ett brett utbud av bakapplikationer.

Virtasalmi Cereal Products mjölblandningar innehåller redan psyllium, så det finns ingen anledning att tillsätta det separat i mjölet, om inte instruktionerna kräver mer bindemedel än vanligt.

© 2024 Virtasalmen Viljatuote Oy | Glutenfritt mjöl & mjölmixer