Psyllium förbättrar strukturen på glutenfri deg

Psyllium är ett pulver som tillverkas av skalet från ratamomonfröet och som är känt för sin förmåga att binda fukt. Denna egenskap gör det till ett utmärkt hjälpmedel vid glutenfri bakning, eftersom psyllium ökar degens saftighet och förbättrar dess bearbetbarhet genom att skapa en klibbig konsistens.

Naturligt glutenfritt psyllium är en utmärkt fiberkälla som kan främja maghälsan och förbättra matsmältningen. Du kan använda psylliumpulver efter behov i bröd, pajer, tårtor, muffins och andra glutenfria bakverk som behöver ett bindemedel. Psyllium har tillsatts i spannmålsmjölblandningarna.

  • Glutenfri pysllium 100 g förpackning
    3,10 
  • Viljatuote Glutenfri Psyllium 1kg
    26,60 
  • 7,90 

I Viljatuote onlinebutik hittar du det finaste och renaste psylliumpulvret, tillverkat av noggrant utvalda råvaror. finmalen luktfri, smaklös och lätt att blanda med mjöl, psyllium är perfekt för ett brett utbud av bakningstillämpningar.

Viljatuote mjölblandningar innehåller redan psyllium, så det behöver inte tillsättas i mjölet, förutom om receptet kräver mer bindemedel än vanligt.



Våra produkter är certifierade av AOECS-Association of European Coeliac Societies (AOECS-Association of European Coeliac Societies) som glutenfria. Du kan hitta en aktuell lista över produkter som har tilldelats den glutenfria märkningen på Coeliac Association. För att kvalificera sig för märkningen krävs en årlig revision av AOECS-standarden för glutenfria livsmedel (AOECS-standard för glutenfria livsmedel).


Viljatuote © 2024 Virtasalmen Oy | Glutenfritt mjöl & mjölblandningar