Teff - rik på protein och fibrer

Teff är ett naturligt glutenfritt sädesslag med rötter i Afrika. Idag odlas dock teff över hela världen på grund av sitt utmärkta näringsvärde, sin mångsidighet och sin goda smak. Prova teffmjöl i till exempel bröddeg och du kommer att bli glatt överraskad!

Visar alla 4 resultat

  • glutenfritt mörkt tef-tayf-mjöl 3 kg
    23,90 
  • Glutenfritt mörkt teff fullkornsmjöl 400 g förpackning
    3,95 
  • Teff grötflingor 350 g
    4,90 
  • Teff majsmjöl 380 g
    7,50 

Teff är en protein- och fiberrik spannmålsgröda

Mörk teff innehåller mer protein än de flesta andra spannmål, ca 10-12%, vilket gör det till en utmärkt källa till växtbaserat protein. Det är också en utmärkt fiberkälla, eftersom teff innehåller upp till 15% fiber. Teff är en bra källa till järn, vilket är viktig information för t.ex. vegetarianer och veganer.

Dessutom är teff rikt på kalcium och magnesium. Teff är rikt på B-vitaminer som tiamin, niacin och riboflavin, som är viktiga för energiproduktion och ämnesomsättning.

Teffmjöl är en mångsidig glutenfri bak- och matlagningsingrediens som ersätter vete- eller rågmjöl i både söta och salta bakverk. Prova också teffgrötflingor, som ger bäst resultat efter en lång sjudning.

Teff bakar pajer, kakor och bröd

Se våra recept med teff och tillaga goda, söta och salta bakverk!

© 2024 Virtasalmen Viljatuote Oy | Glutenfritt mjöl & mjölmixer