Teff är en naturligt glutenfri växt med rötter i Afrika. Idag odlas dock teff över hela världen på grund av dess utmärkta näringsvärde, dess mångsidighet och dess goda smak. Prova teffmjöl i bröddeg, till exempel, och du kommer att bli positivt överraskad!
Visar alla 3 resultatSorteradefter popularitet
Teff är en protein- och fiberrik spannmålsgröda
Mörk teff innehåller mer protein än de flesta andra spannmål, ca 10-12%, vilket gör det till en utmärkt källa till växtbaserat protein. Det är också en utmärkt fiberkälla, eftersom teff innehåller upp till 15% fiber. Teff är en bra källa till järn, vilket är viktig information för t.ex. vegetarianer och veganer.
Dessutom är teff rikt på kalcium och magnesium. Teff är rikt på B-vitaminer som tiamin, niacin och riboflavin, som är viktiga för energiproduktion och ämnesomsättning.
Teffmjöl är en mångsidig glutenfri bak- och matlagningsingrediens som ersätter vete- eller rågmjöl i både söta och salta bakverk. Prova också teffgrötflingor, som ger bäst resultat efter en lång sjudning.
kakor Teff bakar pajer och bröd
Se våra recept med teff och tillaga goda, söta och salta bakverk!