Teff – runsaasti proteiinia ja kuitua

Teff on luonnostaan gluteeniton viljakasvi, jonka juuret juontavat Afrikkaan. Nykyään teffiä viljellään kuitenkin jo ympäri maailmaa, sillä kasvilla on loistavat ravintoarvot, se soveltuu monille ja siinä paljon makua. Kokeile teff-jauhoa esimerkiksi leipätaikinaan ja yllätyt varmasti positiivisesti!

Näytetään kaikki 4 tulosta

 • gluteeniton tumma tef- taysjyvajauho 3kg
  23,90 
 • Gluteeniton Tumma teff-täysjyväjauho 400g pakkaus
  3,95 
 • Teff puurohiutale 350g
  4,90 
 • Teff-maissimuro 380g
  7,50 

Teff on proteiini- ja kuitupitoinen viljakasvi

Tummansävyinen teff sisältää enemmän proteiinia kuin useimmat muut viljat, noin 10-12%, mikä tekee siitä erinomaisen kasvipohjaisen proteiinin lähteen. Se on myös erinomainen kuidun lähde, sillä teffin kuitupitoisuus on jopa 15%. Teff on hyvä raudan lähde, mikä on tärkeä tieto esimerkiksi kasvissyöjille ja vegaaneille.

Näiden lisäksi teffistä saa runsaaasi kalsiumia ja magnesiumia. Teff sisältää runsaasti B-vitamiineja, kuten tiamiinia, niasiinia ja riboflaviinia, jotka ovat tärkeitä energiantuotantoon ja aineenvaihduntaan.

Teff-jauho sopii monipuolisesti gluteenittomaan leivontaan ja ruoanlaittoon, korvaamaan vehnä- tai ruisjauhoja makeassa sekä suolaisessa leivonnassa. Kokeile myös teff-puurohiutaleita, joista saat pitkään hauduttamalla parhaan lopputuloksen.

Teffistä leivot piirakat, kakut ja leivät

Katso teffiä sisältävät reseptimme ja valmista maistuvat, makeat ja suolaiset leivonnaiset!

© 2023 Virtasalmen Viljatuote Oy | Gluteenittomat jauhot & jauhoseokset

⚡️Flash Sale⚡️

19.05. asti toimitamme tilauksesi ilmaiseksi lähimpään Matkahuollon noutopisteeseen.