Teff är en naturligt glutenfri växt med rötter i Afrika. Idag odlas dock teff över hela världen på grund av dess utmärkta näringsvärde, dess mångsidighet och dess goda smak. Prova teffmjöl i bröddeg, till exempel, och du kommer att bli positivt överraskad!

  • Glutenfritt_mjöl_för_mörk_te__3_kg
    23,90 7,97 /kg
  • Glutenfria_Teff_puuroflakes__350_g
    4,90 14,00 /kg
  • Gluten-free_Dark_Tea_flour__400_g
    3,95 9,88 /kg

Teff är en protein- och fiberrik spannmålsgröda

Mörk teff innehåller mer protein än de flesta andra spannmål, ca 10-12%, vilket gör det till en utmärkt källa till växtbaserat protein. Det är också en utmärkt fiberkälla, eftersom teff innehåller upp till 15% fiber. Teff är en bra källa till järn, vilket är viktig information för t.ex. vegetarianer och veganer.

Dessutom är teff rikt på kalcium och magnesium. Teff är rikt på B-vitaminer som tiamin, niacin och riboflavin, som är viktiga för energiproduktion och ämnesomsättning.

Teffmjöl är en mångsidig glutenfri bak- och matlagningsingrediens som ersätter vete- eller rågmjöl i både söta och salta bakverk. Prova också teffgrötflingor, som ger bäst resultat efter en lång sjudning.

kakor Teff bakar pajer och bröd

Se våra recept med teff och tillaga goda, söta och salta bakverk!



Våra produkter är certifierade av AOECS-Association of European Coeliac Societies (AOECS-Association of European Coeliac Societies) som glutenfria. Du kan hitta en aktuell lista över produkter som har tilldelats den glutenfria märkningen på Coeliac Association. För att kvalificera sig för märkningen krävs en årlig revision av AOECS-standarden för glutenfria livsmedel (AOECS-standard för glutenfria livsmedel).


Viljatuote © 2024 Virtasalmen Oy | Glutenfritt mjöl & mjölblandningar