Av kärlek till arten

Mer än tjugo års erfarenhet inom spannmålssektorn garanterar kvalitet och engagemang.

Vi arbetar med hjärta och passion för att säkerställa att varje produkt vi tillverkar är av hög kvalitet och utsökt. Vi svarar gärna på alla dina frågor om ingredienser, produkter och allt runt omkring dem.

Välkommen att njuta av våra kvalitetsprodukter och expertservice!

Glutenfri utan att kompromissa med kvaliteten

Vi erbjuder färdiga mjölmixer samt andra kvarnprodukter. Alla våra produkter är fria från konserveringsmedel och tillsatser och vi använder inte vetestärkelse alls.

Våra produkter är också veganska, mjölkfria och innehåller inget tillsatt socker. För många av våra produkter har vi ansökt om en glutenfri etikett för att göra det lättare att välja i butiken.

Vi utvecklar ständigt fler produkter för att kunna erbjuda ett bredare utbud av alternativ för olika specialdieter.

Vår historia

Vår historia började på Petrs familjegård för över 20 år sedan. Suhola-gården i Virtasalmi är en pionjär inom glutenfri odling och har odlat bovete sedan början av 90-talet. Glutenfritt finskt bovetemjöl är vår första produkt och i början malde vår kvarn bara bovete.

Virtasalmi Cereal Product har fått sitt namn efter platsen där gården låg och vi arbetar fortfarande på samma adress idag - bara i en lite större kvarn!

Inspirerad av bovete föddes den första Oman Mylly-mjölblandningen, Dark Gluten Free Flour Blend, med bovete som huvudingrediens. Vi ville kombinera så många inhemska ingredienser som möjligt i denna mjölblandning, vilket är anledningen till att den har tilldelats Hyvää Suomesta-märkningen.

När vi började vår resa hade glutenfri bakning ett dåligt rykte. Bakverken misslyckades, smakade kartong och var mestadels gjorda på stärkelse. Vi ville skapa något som vi själva skulle vilja använda. Med den idén fortsatte vårt Oman Mylly-sortiment att växa, och idag innehåller
ett omfattande sortiment av färdiga mjölmixer för enkel och utsökt glutenfri bakning!

Vi skapar fortfarande produkter med samma idé som när vi började. Hög kvalitet, säkra och i linje med våra kunders behov och önskemål. Det är dessa produkter vi använder både till fest och till att göra frukostgröt!

Gott från Finland - Mat från ditt eget land

Hyvää Suomesta-märket är ett ursprungsmärke för finska livsmedel. Livsmedel med Hyvää Suomesta-märket produceras i Finland med hjälp av finska råvaror. Många produkter som tillverkas av råvaror måste ha ett finskt innehåll på mellan 75% och 100%. Märkningen är produktspecifik.

För att få använda märkningen krävs medlemskap i Food Information Association och regelbundna revisioner. Märkningen inrättades 1993 och används för närvarande av nästan 300 företag på cirka 10 000 produkter.

Bland Virtasalmi Cereal Products produkter hittar du etiketten på vår glutenfria mörka mjölblandning, finska bovetemjöl, blåbärskvarn och alla våra havreprodukter utom glutenfri havremjölblandning.

Årets glutenfria företag 2016

"Virtasalmi Cereal Product har enhälligt utsetts till Årets glutenfria företag 2016. Tävlingen, som anordnades av Celiakiförbundet, fick åtta nomineringar, varav de flesta kom från bagerier runt om i Finland. Virtasalmen Viljatuote är ett familjeföretag som har varit verksamt i 20 år. Företagets mission är att tillhandahålla säkra, glutenfria produkter baserade på hemodlade ingredienser. Virtasalmen Viljatuotes produktsortiment omfattar kvarnprodukter som inte innehåller konserveringsmedel, tillsatser eller vetestärkelse. Enligt urvalspanelen är det breda produktsortimentet ett bevis på företagets innovation och kontinuerliga produktutveckling. "

Spannmålsprodukten har varit en av Finlands starkaste sedan 2007

Ett företag som har fått Strongest in Finland-certifikatet skapar styrka i den finländska ekonomin nu och i framtiden. Certifikatet är ett tecken på företagets positiva ekonomiska indikatorer, kreditvärdighet, bakgrundsinformation och goda betalningsbeteende. Finlands Starkaste-certifikatet berättar för kunder, partners, kreditgivare och andra intressenter att samarbetet med företaget är hållbart. Certifikatet är baserat på Suomen Asiakastiedos Rating Alfa-kreditbetyg.