Startsida " Glutenfria recept " Glutenfritt bröd till julens pata

Glutenfritt bröd till julens pata

Glutenfritt bröd till julens pata

Recept av Marika Kaila
0.0 från 0 röster
Portioner

1

Bröd
Tillagningstid

45

Protokoll

En läcker glutenfri julbaguette till dig själv och en vän. Servera den på julbordet eller ge bort den i present!

Ingredienser

Beredning

  • Blanda torrjäst, honung, salt, kummin, anis och fänkål i vatten.
  • Tillsätt slutligen bovetemjöl och mjöl och blanda väl.
  • Strö mjöl på bordet och på degbollen och kavla ut degen till en limpa.
  • Ställ in formen i en kall ugn och sätt ugnen på 220*c och jäs brödet på bordet i 30 minuter.
  • Ta ut grytan ur ugnen efter 30 minuter, strö lite mer mjöl på botten av grytan och lägg brödet i grytan.
  • Grädda i 220°C i 30 minuter med locket på.
  • Ta av locket och fortsätt tillagningen i ytterligare 15 minuter.
  • Glutenfri julbaguette är som bäst när den är färsk.

    Marika Kaila | Upp till handlederna i deg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.