Startsida " Glutenfria recept " Glutenfritt bröd till julens pata
Glutenfritt bröd till julens pata
Recept publicerat
Glutenfritt bröd till julens pata
Recept av Marika Kaila
Portioner
1
BrödTillagningstid
45
ProtokollEn läcker glutenfri julbaguette till dig själv och en vän. Servera den på julbordet eller ge bort den i present!
Ingredienser
4,5 dl vatten (+42'c)
2 dl (6 g) torrjäst
2 rkl honung
1,5 dl Fint salt från Himalaya
2 tl Kummin
2 tl från
2 tl fänkål
0,5 dl Glutenfritt bovetemjöl från Virtasalmi Cereal Products
3 dlLjus Glutenfri Mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
Beredning
- Blanda torrjäst, honung, salt, kummin, anis och fänkål i vatten.
- Tillsätt slutligen bovetemjöl och mjöl och blanda väl.
- Strö mjöl på bordet och på degbollen och kavla ut degen till en limpa.
- Ställ in formen i en kall ugn och sätt ugnen på 220*c och jäs brödet på bordet i 30 minuter.
- Ta ut grytan ur ugnen efter 30 minuter, strö lite mer mjöl på botten av grytan och lägg brödet i grytan.
- Grädda i 220°C i 30 minuter med locket på.
- Ta av locket och fortsätt tillagningen i ytterligare 15 minuter.
- Glutenfri julbaguette är som bäst när den är färsk.
Marika Kaila | Upp till handlederna i deg