Gluteeniton jouluinen pataleipä

Gluteeniton Jouluinen Pataleipä

AINEKSET

4½ dl vettä (+42’c)
2tl (6g) kuivahiivaa
2 rkl hunajaa
1½ tl himalajan hienoa suolaa
2 tl kuminaa
2 tl anista
2 tl fenkolia
½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tattarirouhetta
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Rouheista Gluteenitonta Jauhoseosta
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta

VALMISTUS

Sekoita veteen kuivahiiva, hunaja suola, kumina, anis ja fenkoli.
Lisää lopuksi tattarirouhe ja jauhot, sekoita hyvin.
Ripottele pöydälle ja taikina pallon päälle jauhoja ja pyöräytä taikina leiväksi.
Laita pata kylmään uuniin ja käännä uuni 220*c ja kohota leipää pöydällä 30min.
Nosta pata 30 minuutin jälkeen uunista pois ja ripottele padan pohjalle vielä vähän jauhoja ja nakkaa leipä pataan.
Paista 220’c 30min kansi päällä.
Ota kansi pois ja jatka paistamista vielä 15min.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *