Gluteeniton Vadelma-marenkikakku

Gluteeniton Vadelma-marenkikakku

AINEKSET

POHJA
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl aitoa vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
1/4 dl keiju juoksevaa rypsiä
1/4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Täysjyväriisijauhoa
1/4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Tef-täysjyväjauhoa
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Maissijauhoa
1/4 dl kiehuvaa vettä

VANILJATÄYTE
1 dl vaniljakreemijauhetta (milletin)
4 tl aitoa vaniljasokeria
2½ dl kylmää vettä
1 prk (200g) vaniljarahkaa (valion)

MARENKI
3 valkuaista
1 dl sokeria

PÄÄLLE
n.3 dl tuoreita vadelmia (jos käytät pakaste vadelmia lisää ne jäisinä, älä anna sulaa ennen lisäämistä)

VALMISTUS

POHJA
Vaahdota kananmunat ja sokerit.
Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää vaahtoon sekä keiju juokseva rypsi ja sekoita.
Lisää lopuksi kiehuva vesi ja sekoita hyvin.
Kaada voideltuun ja jauhotettuun n.20cm halk. olevaan irtopohjavuokaan ja tee vaniljatäyte.

VANILJATÄYTE
Sekoita vaniljakreemijauhe, vaniljasokeri ja kylmä vesi keskenään.
Anna seisahtaa pari minuuttia, jonka jälkeen lisää rahka ja sekoita.
Kaada varovasti pohjan päälle ja paista 170 ‘c 40min.
Tee marenki, kun paistoaikaa on jäljellä n.5min.

MARENKI
Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovalle vaahdolle.
Marenki on sitten valmista, kun pystyisit kääntämään kupin ylös alaisin ilman, että marenki putoaa kupista.
Levitä marenki vaniljatäytteen päälle ja ripottele vedelmat haluamallasi tavalla ja jatka paistamista 15min.

Kun kakku on valmis jäähdytä kakku kylmäksi asti. Itse nostin jääkaappiin jäähtymään, kun vuoka oli sen verran jäähtynyt, että pystyi nostamaan jääkaappiin.
Irroita irtopohjavuoan reunat vasta, kun kakku on kylmä.
Ennen kuin avaat reunat, kierrä vuoan reuna puisella veitsellä, jotta marenki irtoaa vuoasta hyvin.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *