Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfritt julbröd med pata
Glutenfritt julens grytbröd
Publicerad på
Glutenfritt julens grytbröd
Recept av Marika Kaila
Portioner
1
BrödTillagningstid
45
minuterEn läcker glutenfri julbakelse till dig själv och en vän. Servera den på julbordet eller ge den som present!
Ingredienser
4,5 dl vatten (+42'c)
2 tsk (6 g) torrjäst
2 msk Honung
1,5 tsk Himalaya fint salt
2 tsk kummin
2 tsk anis
2 tsk fänkål
3 dlLjus Glutenfri Mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
Beredning
- Blanda torrjäst, honung, salt, kummin, anis och fänkål i vatten.
- Tillsätt bovetekross, mjöl och blanda väl.
- Strö mjöl på bordet och på degbollen och kavla ut degen till en limpa.
- Ställ in grytan i en kall ugn och sätt ugnen på 220*c. Jäs brödet på bordet i 30 minuter.
- Efter 30 minuter tar du ut grytan ur ugnen, strör lite mer mjöl på grytans botten och lägger brödet i grytan.
- Grädda i 220°C i 30 minuter med locket på.
- Ta av locket och fortsätt tillagningen i ytterligare 15 minuter.
- Glutenfritt grytbröd är som bäst när den är färsk.
Marika Kaila | Upp till handlederna i deg