Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria pannkakor med spenat
Glutenfria spenatfrallor
Publicerad på
Glutenfria spenatfrallor
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Smakrika glutenfria spenatpannkakor är en utsökt lunch eller middag! Prova svampbiffen till pannkakorna eller fyll på efter egen smak!
Ingredienser
- Beignets av räv
2,75 dl mjölk
1 ägg
1 tsk salt
60-70 g spenat
- Fyllning
1 tlk gräddfil
1 tlk keso
1 liten rödlök
salt
timjan
Rosmarin
svartpeppar
champinjoner (200-400 g beroende på hur mycket fyllning du vill ha)
spenat (60-80 g)
samma kryddor
Beredning
- Mixa mjölk, ägg och spenat med en mixer eller stavmixer till en fin grön vätska. Tillsätt mjöl och salt och mixa till en jämn smet. Låt svälla i ca 10 minuter. Stek flätorna med olja. Rör om degen innan du tar en ny sats.
- Hacka löken i små bitar. gräddfil Blanda strösocker, kryddor och lök tillsammans. Smaka av och krydda efter din smak! Hacka svampen och stek den i en stekpanna. När svampen nästan är klar, tillsätt spenaten i pannan. Krydda med samma kryddor som i fyllningen.
- gräddfilLägg färskostfyllningen och champinjongratängen mellan flätorna. Njut av de glutenfria spenatpannkakorna även till middag!