Glutenfri Mjölblandning för Plättar,
500 g

(3 kundrecensioner)

3,15 

Med Glutenfri Mjölblandning för Plättar kan du göra smakliga plättar, stora eller små, och plättarna kommer inte att dela sig i pannan. Prova att servera dem salta, t.ex. med köttfärsfyllning, eller söta, t.ex. med kolasås och bär.

Ingredienser: rismjöl, mörkt fullkornsrismjöl, bovetemjöl, majsmjöl (GMO-fritt), mörkt teff fullkornsmjöl och psyllium.

Se recept som innehåller den här produkten →.

Den här mjölblandningen är räddningen för dina glutenfria plättkalas! Med den glutenfria plättmjölblandningen från Virtasalmen Viljatuote kan du enkelt göra läckra plättar, stora eller små - och dessa plättar håller sig ihop i pannan. Servera dem gärna salta med t.ex. köttfärsfyllning eller söta med t.ex. kolasås och bär. Se nedan för ett enkelt recept på plättdeg.

Den glutenfria plättmjölblandningen är helt fri från tillsatser och konserveringsmedel och GMO-fri.

GLUTENFRIA PLÄTTAR

  • 5 dl mjölk eller vatten
  • 3 dl Virtasalmi's Glutenfria Plättmjölblandning
  • 2 ägg
  • tsk ½ - 1 salt
  • Smör eller olja för stekning.
BEREDNING

Vispa äggens struktur sönder i en skål. Tillsätt mjölk eller vatten, mjöl och salt genom att vispa. Låt svälla i ca 10 minuter. Rör alltid om degen under stekningen, eftersom mjölet sjunker till botten av skålen.

Stek små plättar i en plättpanna eller stora plättar i en stekpanna eller stekhäll.

Om du inte kan se videon till höger kan du också se den här.

https://www.facebook.com/viljatuote/videos/1314407162001079/

NÄRINGSINNEHÅLL100g
Energi1428 kJ / 341 kcal
Fett,
varav mättat
1,6 g,
0,3 g
Kolhydrater,
varav sockerarter
74 g,
0,5 g
Kostfiber3,7 g
Protein7,5 g
Salt< 0,1 g

Glutenfri Mjölblanding för Plättar
3 recensioner av ,
500 g

  1. Leena Puhakka-Viil -

    Plättmjölblandningen var en besvikelse i konsistens och smak. Plättarna blev frasiga vid stekningen, vilket jag gillar mycket! Men konsistensen på smeten är grovkornig och plättarna blir hårda och smuliga när de svalnar. Jag var också tvungen att tillsätta ganska mycket mer socker än normalt för att ge plättarna lite smak.
    Det positiva med mjölblandningen är att den innehåller få tillsatser, vilket är anledningen till att jag valde denna produkt istället för Sember's Finmix. Men i framtiden kommer jag att använda Sember-mjöl på grund av dess sammansättning, även om det har en chockerande mängd tillsatser. Även när den är kall måste plätten vara elastisk och inte gå sönder i bitar när den rullas med socker eller sylt. Jag tyckte inte om det.

    • Mariia från Virtasalmi
      -

      Hej Leena,

      Det var tråkigt att höra att den glutenfria plättmjölblandningen inte föll dig i smaken. Eftersom vår plättmjölblandning inte innehåller några tillsatser eller stärkelse är konsistensen inte exakt densamma som till exempel Fin Mix. Men om du vill använda paketet till slut rekommenderar jag att du gör riktigt tunna plättar. Speciellt tjockare glutenfria plättar tenderar att spricka när de är kalla! Jag hoppas att detta tips är till hjälp 🙂 .

  2. Kati -

    Jag gjorde våfflor av plättmjölet, Full 10, blev både till smak och konsistens, de godaste våfflorna någonsin!

    • Virtasalmen Viljatuote Oy -

      Hej Kati!
      Kul att höra att mjölblandningen gick bra att använda också till våfflor! 🙂

  3. Vind -

    Pannkakorna sålde inte riktigt. Vad kan man annars använda mjölblandningen till?

    • Mariia från Virtasalmi
      -

      Hej Wind,

      Ursäkta förseningen i svaret! Tråkigt att höra att flätorna inte var så populära. Pannkaksmjölmixen kan användas på en mängd olika sätt i all glutenfri bakning, precis som våra andra mjölmixer 🙂

Gå till en recension

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.

Vikt0,53 kg
Dimensioner95 × 53 × 164 mm
Tillverkare

Virtasalmen Viljatuote Oy



Våra produkter är certifierade av AOECS-Association of European Coeliac Societies (AOECS-Association of European Coeliac Societies) som glutenfria. Du kan hitta en aktuell lista över produkter som har tilldelats den glutenfria märkningen på Coeliac Association. För att kvalificera sig för märkningen krävs en årlig revision av AOECS-standarden för glutenfria livsmedel (AOECS-standard för glutenfria livsmedel).


Viljatuote © 2024 Virtasalmen Oy | Glutenfritt mjöl & mjölblandningar