Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria och veganska plättar
Glutenfria och veganska plättar
Publicerad på
Glutenfria och veganska plättar
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
8
ransonerTillred glutenfria och veganska plättar med vår glutenfria plättmjölsblandning! Du behöver inte många ingredienser för detta!
Ingredienser
2,5 dl Glutenfri plättmjölsblandning från Virtasalmen Viljatuote
5 dl havredryck eller annan växtbaserad mjölkdryck
0,5 tsk salt
n. 1 msk olja för stekning
Beredning
- Blanda ingredienserna till plättsmeten med en visp tills de är jämna. Smeten ska vara mycket flytande.
- Hetta upp en liten mängd olja i en stekpanna (en non-stick stekpanna är bäst). Lyft pannan från spisen och häll ca 0,75 dl av pannkakssmeten per plätt, vänd på pannan för att få runda plättar. Det är en bra idé att lyfta pannan från plattan så att smeten inte fastnar i pannans botten direkt och så att du kan vända pannan bättre.
- Vänd plätten när kanterna ser stekta ut och är lätt böjda uppåt. Låt den andra sidan av plätten stekas i ett par minuter.
- Vispa havredrycken och fyll plättarna med visp och bär. Rulla ihop de glutenfria och veganska plättarna och servera varma med glass.
Tiina Strandberg | My Berry Forest