Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri och vegansk citronbulle

Glutenfri och vegansk citronbulle

Glutenfri och vegansk citronbulle

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
5.0 från 1 röst
Portioner

9-10

st
Tillagningstid

25

minuter

Den glutenfria och veganska citronbullen är ett somrigt alternativ till kanelbullar! De saftiga, citroniga bullarna tillagas i en stekpanna och toppas med en fräsch topping.

Ingredienser

  • Bulldegen
  • 3,5 dl glutenfri växtbaserad dryck, t.ex. havredryck

  • 1,5 dl socker

  • 1 tsk salt

  • 6 dl Viljatuote Glutenfri Mjölmix för Bullar

  • 1 påse (11 g) torrjäst

  • 100 g smält veganmargarin

  • Fyllning
  • 200 g färskost (vegansk och glutenfri)

  • 2 dl florsocker

  • 2 msk citronsaft

  • rivet citronskal

  • Glasyr
  • 1,5 dl florsocker

  • 2-3 msk citronjuice

  • rivet citronskal

Beredning

  • Värm upp drycken till 42 grader. Rör ner socker och salt. Blanda 2 dl mjöl och torrjäst i en annan skål och rör ut mjölet i vätskeblandningen. Tillsätt gradvis resten av mjölet, antingen med en allroundblandare eller i en bunke med degkrokar, och blanda i ca 5 minuter. Tillsätt slutligen det smälta margarinet.
  • Låt degen jäsa övertäckt på en varm plats i en timme. Blanda under tiden ingredienserna till fyllningen och glasyren.
  • Häll den upphöjda degen på en mjölad yta och tryck ut eventuella luftbubblor. Rulla ut degen till en rektangulär tunn skiva. Fördela färskostfyllningen ovanpå och rulla ihop skivan. Skär rullen i 9-10 bitar och lägg dem i en bakplåtspappersklädd långpanna. Låt jäsa i formen i ytterligare 30 minuter.
  • Förvärm ugnen till 220°C. Baka bullarna i ugnen i 25 minuter.
  • Låt bullarna svalna något innan du breder på glasyren. Njut av bullarna varma.


  • Glutenfria och veganska citronbullar är som bäst på bakdagen. Tiina Strandberg |My Berry Forest

2 Kommentarer

  1. Hallå!
    Du har några utmärkta instruktioner här på din webbplats. Jag har provat så många och alltid lyckats. Era mjölsorter är så bra att man kan göra bullar, bröd osv. Det har blivit ett skämt i vårt hus när min man säger, när jag har bakat glutenfria till mig själv, att de "ser ut som folkbröd".
    -97 fick jag diagnosen celiaki och då skulle ni ha sett de superbollar och andra kakor jag bakade. De var så kluriga på något sätt och det fanns inga instruktioner.
    Jag har tänkt många gånger när min celiac far, som dog för 15 år sedan, alltid sa på ett jordnära sätt att denna glut.bulle inte kommer någonstans ... nu om han levde och jag gav honom dessa gjorda med ditt mjöl, kunde han fråga mig om dessa är normala eller ..?

    1. Hej Eila,
      Tack för din fina kommentar! Glutenfri bakning har verkligen förändrats dramatiskt genom åren - och bara till det bättre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.