Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri olivolja med blodapelsin kaka
Glutenfri blodapelsinolivolja kaka
Publicerad på
Glutenfri blodapelsinolivolja kaka
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
25
stTillagningstid
30
minuterkaka Glutenfri olivolja med blodapelsin är en dröm under citrussäsongen! kaka Fresh Spring kommer också att glädja dig med sin mjukhet!
Ingredienser
- Kaka
5 ägg
3 blodapelsiner
3,5 dl socker
1,5 dl olivolja
3,5 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
1 tsk bakpulver
- Sockersirap
1 en del socker
1 del av vatten
- Glasyr
n. 2 dl florsocker
0,5 blodapelsin
1 msk citronsaft
Beredning
- Smörj en stor ugnsform med ring (jag använde en stor form på 2,5 liter). Riv skalet av 3 apelsiner. Gnid in det rivna skalet i sockret. Vispa äggen och tillsätt sockret. Vispa tills du har ett nästan vitt skum. Pressa saften från apelsinerna (ca 1,5 dl). Tillsätt saften och olivoljan till ägg- och sockerskummet. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt de torra ingredienserna till blandningen under snabb omrörning. Häll smeten i bakformen.
- Grädda kakan i nedre delen av en 175 grader varm ugn i ca 30-40 minuter. Använd en sticka för att kontrollera att kakan är genomgräddad. kaka Ta ut den när den svalnat något.
- Förbered sockerlagen. Sirap är inte obligatoriskt, men det hjälper kakan att hålla sig fräsch längre och gör den torra kakan extra saftig. I en kastrull blandar du 1 del vatten (t.ex. 0,5 dl) och 1 del socker (0,5 dl). Låt koka upp tills sockret har smält. kaka Pensla lätt med sockerlag, men kakan får inte bli kladdig.
- Förbered glasyren. Blanda 1/2 av blodapelsinjuicen, citronsaften och florsockret till en jämn smet. Glasyren ska vara mycket tjock så att den stannar kvar ovanpå kakan. Om du vill ha en riktigt rosa glasyr kan du tillsätta 1 droppe röd livsmedelsfärg. Ringla glasyren över den avsvalnade kakan och låt den droppa över kakans kanter också.
Låt glasyren stelna en stund. Ina Elevant |Glutenfri