Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri olivolja med blodapelsin kaka

Glutenfri blodapelsinolivolja kaka

Glutenfri blodapelsinolivolja kaka

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

25

st
Tillagningstid

30

minuter

kaka Glutenfri olivolja med blodapelsin är en dröm under citrussäsongen! kaka Fresh Spring kommer också att glädja dig med sin mjukhet!

Ingredienser

Beredning

  • Smörj en stor ugnsform med ring (jag använde en stor form på 2,5 liter). Riv skalet av 3 apelsiner. Gnid in det rivna skalet i sockret. Vispa äggen och tillsätt sockret. Vispa tills du har ett nästan vitt skum. Pressa saften från apelsinerna (ca 1,5 dl). Tillsätt saften och olivoljan till ägg- och sockerskummet. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt de torra ingredienserna till blandningen under snabb omrörning. Häll smeten i bakformen.
  • Grädda kakan i nedre delen av en 175 grader varm ugn i ca 30-40 minuter. Använd en sticka för att kontrollera att kakan är genomgräddad. kaka Ta ut den när den svalnat något.
  • Förbered sockerlagen. Sirap är inte obligatoriskt, men det hjälper kakan att hålla sig fräsch längre och gör den torra kakan extra saftig. I en kastrull blandar du 1 del vatten (t.ex. 0,5 dl) och 1 del socker (0,5 dl). Låt koka upp tills sockret har smält. kaka Pensla lätt med sockerlag, men kakan får inte bli kladdig.
  • Förbered glasyren. Blanda 1/2 av blodapelsinjuicen, citronsaften och florsockret till en jämn smet. Glasyren ska vara mycket tjock så att den stannar kvar ovanpå kakan. Om du vill ha en riktigt rosa glasyr kan du tillsätta 1 droppe röd livsmedelsfärg. Ringla glasyren över den avsvalnade kakan och låt den droppa över kakans kanter också.

    Låt glasyren stelna en stund. Ina Elevant |Glutenfri

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.