Gluteeniton veriappelsiini-oliiviöljy kakku

Gluteeniton veriappelsiini-oliiviöljy kakku

Gluteeniton veriappelsiini-oliiviöljy kakku on sitruskauden unelma! Raikas kevät kakku ihastuttaa myös pehmeydellään!

AINEKSET

Kakku
5 munaa
3 veriappelsiinia
3,5 dl sokeria
1,5 dl oliiviöljyä
3,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

Sokerisiirappi
1 osa sokeria
1 osa vettä

Kuorrute
n. 2dl tomusokeria
1/2 veriappelsiini
1rkl sitruunamehua

VALMISTUS

Voitele iso rengasvuoka (käytin isoa 2,5l vuokaa). Raasta 3 appelsiinin kuori. Hiero raastettu kuori sokeriin. Vispaa munat ja lisää joukkoon sokeri. Vaahdota kunnes saat aikaan lähes valkoista vaahtoa. Purista appelsiinien mehu (n. 1,5 dl). Lisää mehu sekä oliiviöljy muna-sokerivaahtoon. Yhdistä kuivat ainekset. Lisää kuivat ainekset seokseen nopeasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan.

Paista kakkua 175C uunin alatasolla noin 30-40 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

Valmista sokerisiirappi. Siirappi ei ole pakollinen, mutta se auttaa kakkua pysymään tuoreena pidempään ja tekee kuivakakusta extra mehevän. Yhdistä kattilaan yksi osa vettä (esim. 0,5 dl) ja 1 osa sokeria (0,5 dl). Kiehauta kunnes sokeri on sulanut. Voitele kakku kevyesti sokerisiirapilla, kakkua ei ole tarkoitus kuitenkaan kastella.

Valmista kuorrute. Sekoita 1/2 veriappelsiinin mehu, sitruunamehu ja tomusokeri keskenään kunnes kuorrute on sileää. Kuorrutteen tulisi olla hyvin paksua, jotta se pysyy kakun päällä. Jos haluat oikein pinkkiä kuorrutetta, lisää sekaan 1 tippa punaista elintarvikeväriä. Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle, se saa myös valua kakun reunoille. Anna kuorrutuksen jähmettyä hetki.

Ina Elevant | Gluteenitonta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *