Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria majsfritters
Glutenfria majsfritters
Publicerad på
Glutenfria majsfritters
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
4
för själenGlutenfria majsplättar kan avnjutas med både salta och söta fyllningar. Om du vill kan du också göra en god kladdkaka av pannkakorna. Degen räcker till 4 personer.
Ingredienser
1dl(50g) Viljatuote Glutenfritt Majsmjöl
1,5dl(90g) Viljatuote Glutenfritt Fint Rismjöl eller Mörkt Fullkornsrismjöl
1 tsk salt
1 msk socker
2 ägg
3 dl mjölk
Beredning
- Vispa ihop ägg och mjölk.
- Blanda i mjöl, socker och salt.
- Knåda degen tills det inte finns några klumpar.
- Pannan är uppvärmd och smord.
- Häll ett tunt lager smet i pannan och stek pannkakan tills den är ljusbrun på båda sidor.
- Glutenfria majsfritters kan serveras som förrätt med en grönsaks- eller bönfyllning eller som dessert med glass, sylt, socker eller annan topping.
De smakade precis som grisar och konsistensen var bra. Den första pannkakan förblev intakt. Jag kommer att fortsätta att göra pannkakor med detta recept.
Hej Itu,
Glad att höra att du gillade flätorna 🙂