Glutenfritt majsmjöl, 3 kg
10,70 €
Glutenfritt majsmjöl är lämpligt för både bakning och matlagning. Du kan använda majsmjöl t.ex. för att avreda såser och krämer, som ingrediens i tortillas eller i pannkakor. Du kan också prova majsmjöl, solrosfrön och linfrön i det delikata nässel-frö-knäckebrödet.
Glutenfritt majsmjöl är lämpligt för både bakning och matlagning. Du kan använda majsmjöl t.ex. för att avreda såser och krämer, som ingrediens i tortillas eller i pannkakor. Du kan också prova majsmjöl, solrosfrön och linfrön i det delikata nässel-frö-knäckebrödet. Titta på receptvideon för en utsökt saftig yoghurtkaka här. Majs är en av världens viktigaste spannmålsgrödor och odlas både som föda för människor och som djurfoder. Majsen kommer ursprungligen från Centralamerika och kom till Europa i samband med Columbus expeditioner strax före 1500-talet. Majs kräver mycket värme för att växa bra. Eftersom odlingssäsongen för majs är begränsad i Finland kommer den majs som används i Virtasalmis produkter från Frankrike.
Majs innehåller bland annat kalcium, kalium, järn, magnesium, B- och E-vitaminer.
Majsmjölet i Virtasalmis produkter är fritt från tillsatser, konserveringsmedel och GMO.
Tycker du att en förpackning på 3 kg är för stor? Inga problem, kolla in vårt glutenfria majsmjöl i 400 g-förpackning.
Kolla in våra andra majsprodukter här.
NÄRINGSINNEHÅLL | 100g |
---|---|
Energi | 1504 kJ / 355 kcal |
Fett, varav mättat fett | 3,0 g, 0,39 g |
Kolhydrater, varav sockerarter | 76 g, 2,0 g |
Kostfiber | 3,0 g |
Protein | 6,4 g |
Salt | < 0,1 g |
Vikt | 3.000 kg |
---|---|
Pris per enhet | 3,57 € / kg |
Mervärdesskatt | Produkten inkluderar 14% moms |
EAN - kod | 6430041080527 |
Bäst före - datum | 12 månader från förpackningsdatum |
Förvaring | Torrt, svalt och skyddat från ljus |
Andra förpackningsstorlekar | |
Ursprungsland | Frankrike |
Beredning | Förpackad hos Virtasalmen Viljatuote |