Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria kanelbullar
Glutenfria kanelbullar
Publicerad på
Glutenfria kanelbullar
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
15
minuterIngredienser
Receptet på bulldegen hittar du här.
- Fyllning
ca 50 g margarin
1 dl farinsocker
2 msk kanel
- Ovanpå
1 ägg
pärlsocker
Beredning
- Gör bulldegen enligt det här receptet.
- Låt degen vila medan du gör fyllningen. På så sätt undviker du att av misstag sätta för mycket mjöl!
- Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 1 cm tjock, med hjälp av mjöl.
- Blanda det mjuka margarinet, farinsockret och kanelen och bred ut blandningen över degplattan. Värm vid behov över en kastrull med vatten så att blandningen kan bredas ut utan att degen går sönder. Om du vill kan du också breda ut fyllningens ingredienser på degplattan en i taget börjande med margarinet.
- Rulla degen och skär triangelformade bitar från degrullen. Placera bitarna med den smala delen uppåt och tryck till på mitten så att det blir en grop på längden.
- Låt jäsa under en duk i ca 30 min.
- Smörj kanelbullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 225 grader i ca 15 min.