Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria kanelbullar
Glutenfria kanelbullar
Publicerad på
Glutenfria kanelbullar
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
15
minuterIngredienser
- Ingredienser i degbasen
2,5 dl mjölk (+37 grader)
25 g jäst
1 tsk socker
1,5 dl Viljatuote Glutenfri Mjölmix för Bullar
- Lägg till i degen
1 ägg som blandas
0,5 msk kardemumma
0,5 tsk salt
0,75 dl socker
75 g smör (mjukt)
3 dl Viljatuote Glutenfri Mjölmix för Bullar
- Fyllning
ca 50 g margarin
1 dl farinsocker
2 msk kanel
- Ovanpå
1 ägg
pärlsocker
Beredning
- Bara
Blanda jäst och ljummen mjölk.
Tillsätt socker och bunpulverblandningen.
Låt stå på en varm plats i ca 10 minuter (eller tills det bubblar)
Tillsätt övriga ingrediensertill degen
Blanda ihop de torra ingredienserna.
Tillsätt ägg och torra ingredienser till degen.
Tillsätt mjukt smör. Knåda degen kraftigt för hand eller med maskin/elvisp. - Låt degen vila medan du gör fyllningen. På så sätt undviker du att av misstag sätta för mycket mjöl!
- Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 1 cm tjock, med hjälp av mjöl.
- Blanda det mjuka margarinet, farinsockret och kanelen och bred ut blandningen över degplattan. Värm vid behov över en kastrull med vatten så att blandningen kan bredas ut utan att degen går sönder. Om du vill kan du också breda ut fyllningens ingredienser på degplattan en i taget börjande med margarinet.
- Rulla degen och skär triangelformade bitar från degrullen. Placera bitarna med den smala delen uppåt och tryck till på mitten så att det blir en grop på längden.
- Låt jäsa under en duk i ca 30 min.
- Smörj kanelbullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 225 grader i ca 15 min.
Åtminstone när jag tittar på min telefon finns det ingen länk till receptet på bulldegen ... Varför kunde det inte ha kopierats här som ett recept, det skulle inte vara nödvändigt att hoppa till olika platser, särskilt när länken inte finns eller inte fungerar.
Hej Sofia. Tack för din feedback, vi korrigerade informationen så att den nu kan hittas i sin helhet under det receptet.