Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria kanelbullar

Glutenfria kanelbullar

Glutenfria kanelbullar

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
3.3 från 32 röster
Tillagningstid

15

minuter

Ingredienser

  • Receptet på bulldegen hittar du här.

  • Fyllning
  • ca 50 g margarin

  • 1 dl farinsocker

  • 2 msk kanel

  • Ovanpå
  • 1 ägg

  • pärlsocker

Beredning

  • Gör bulldegen enligt det här receptet.
  • Låt degen vila medan du gör fyllningen. På så sätt undviker du att av misstag sätta för mycket mjöl!
  • Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 1 cm tjock, med hjälp av mjöl.
  • Blanda det mjuka margarinet, farinsockret och kanelen och bred ut blandningen över degplattan. Värm vid behov över en kastrull med vatten så att blandningen kan bredas ut utan att degen går sönder. Om du vill kan du också breda ut fyllningens ingredienser på degplattan en i taget börjande med margarinet.
  • Rulla degen och skär triangelformade bitar från degrullen. Placera bitarna med den smala delen uppåt och tryck till på mitten så att det blir en grop på längden.
  • Låt jäsa under en duk i ca 30 min.
  • Smörj kanelbullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 225 grader i ca 15 min.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.