Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat korvapuustit

Gluteenittomat korvapuustit

Gluteenittomat korvapuustit

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
3.3 keskiarvio 57 arvostelijalta
Kypsennysaika

15

minuuttia

Ainekset

  • Juuren ainekset
  • 2,5 dl maitoa (+37 astetta)

  • 25 g hiivaa

  • 1 tl sokeria

  • 1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta

  • Juureen lisätään
  • 1 kananmuna sekoittaen

  • 0,5 rkl kardemummaa

  • 0,5 tl suolaa

  • 0,75 dl sokeria

  • 75 g voita (pehmeää)

  • 3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta

  • Täyte
  • n. 50 g margariinia

  • 1 dl fariinisokeria

  • 2 rkl kanelia

  • Päälle
  • 1 kananmuna

  • raesokeria

Valmistus

  • Juuri
    Sekoita hiiva ja kädenlämpöinen maito.
    Lisää sokeri ja Pullajauhoseos.
    Anna olla lämpimässä paikassa n. 10 minuuttia ( tai kunnes kuplii )

    Lisää juureen muut ainekset
    Sekoita kuivat aineet keskenään.
    Lisää kananmuna ja kuivat aineet taikinajuureen.
    Lisää pehmeä voi. Vaivaa taikinaa voimakkaasti käsin tai konetta/sähkövatkainta käyttäen.
  • Anna taikinan levätä sen aikaa kun valmistat täytteen. Näin et lisää vahingossa liikaa jauhoja!
  • Kauli taikinasta n. 1cm paksuinen suorakaiteen muotoinen levy jauhoja apuna käyttäen.
  • Yhdistä pehmeä margariini, fariinisokeri ja kaneli ja levitä seos taikinalevyn päälle. Lämmitä tarvittaessa vesihauteen päällä, jotta seos levittyy taikinaa rikkomatta. Voit myös halutessasi lisätä täytteen aineet taikinalevyn päälle yksitellen aloittaen margariinista.
  • Rullaa taikina ja leikkaa kolmion maallisia paloja taikina pötköstä. Sijoita palat kapea osa ylöspäin ja paina keskeltä kuopalle pituussuunnassa.
  • Kohota liinan alla n. 30 min
  • Voitele korvapuustit kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteessa n. 15 min

6 Kommenttia

  1. Ainakaan puhelimella katsoessa ei ole mitään linkkiä pullataikinan ohjeeseen.. Miksei sitä ole voitu vaan ohjeena kopioida tähän samaan, ei tarttisi pomppia eri paikkoihin, etenkin kun linkkiä ei ole tai se ei toimi.

    1. Hei Sofia. Kiitos palautteestasi, korjasimme tietoja siten että se löytyy nyt kokonaisuudessaan tuon reseptin alta.

  2. Pullajauhojen reseptillä tehtynä taikina on kyllä niin löysää ettei siitä voi leipoa/kaulita taikinalevyä saatikka sitten pyöritellä pullia. En tiedä miten tuon ohjeen mukaan voi tehdä pullia? Kyllä olen joutunut lisäämään jauhoja ja pyörittelemään jauhoisilla käsillä…..ei tulis muuten yhtään mitään

    1. Hei Sanna,

      Ikävä kuulla, että resepti ei onnistunut odotetulla tavalla. Desimitoilla mitattaessa meillä jokaisella on oma tapamme mitata ja se voi tehdä sen, että taikinaan menevä jauhomäärä voi vaihdella leipurista riippuen. Gluteenittomilla jauhoseoksilla leivottaessa, jotka sisältävät psylliumia, on hyvä antaa taikinan seistä 5-10 min. Sen jälkeen huomaa tarvitseeko jauhoja lisätä.

    1. Hei Satu,

      Ohjeessa voi käyttää myös kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan 🙂 Muistaa vaan taikinanesteen lämpötilan, +42 astetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.