Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria halloweenpajer
Glutenfria halloweenpajer
Publicerad den
Glutenfria halloweenpajer
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
10
minuterIngredienser
1 burk (250 g) mjölkkvarg
250 g mjukt smör
4 dl Glutenfri Durramjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Plus ett ägg för smörjning
- KOMPLETT
n. 600 g pumpa av muskovit
olivolja
salt
svartpeppar
örter (t.ex. timjan)
n. 180 g getost
Beredning
- Blanda det mjuka smöret och mjölkkvargen till en jämn smet.
- Rör ner bakpulver- och mjölblandningen i degen. Forma degen till en tjock rektangel och låt den stelna i kylskåpet inslagen i plastfolie i minst en timme innan den gräddas.
- Gör en form av kartong (flingpaket, mjölkkartong etc.). I formens storlek, lämna några centimeters utrymme runt fyllningen för att stänga kanterna.
- Skala pumpan och skär den i ganska små tärningar. Blanda pumpan, en skvätt olja och kryddorna på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen vid 180°C i ca 20 min. Gräddningstiden varierar något beroende på kubernas storlek.
- Kavla ut degen till en ca 3 mm tjock skiva. Använd mjöl som hjälpmedel. Vänd på degen och pudra bordet med mjöl mellan varven. Fördela fyllningen mellan bitarna, tillsätt getosten i små bitar och lämna utrymme runt kanterna. Forma en ficka genom att lägga mer på toppen av locket och täta kanterna genom att trycka ner med en gaffel. Pensla med ägg och grädda i 200°C i 10-15 minuter.