Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria hirskakor

Glutenfria hirskakor

Glutenfria hirskakor

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

9-10

st

Ingredienser

  • 4 dl hirsgröt (kokt, ca 1 dl rå hirsgröt)

  • 2 ägg

  • 1 dl riven ost

  • salt och peppar

  • För servering
  • dina favoritsåser och protein från kött/grönsaker

Beredning

  • Koka hirsen (1 dl hirs och 2 dl vatten). Blanda resten av ingredienserna med den kokta och avsvalnade hirsen. Ta en golfbollsstor bit av blandningen och forma den till en tät boll. Tryck ut bollen till en 1-2 cm tjock skiva med den andra handen, med stöd för kanterna. För över skivan till en oljad panna med hjälp av en spatel. Stek tills den är gyllene på båda sidor.
  • Servera med valfritt protein och valfri sås. På bilden har vi kyckling och tzatziki. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.