Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri chokladmoussetårta
Glutenfri chokladmoussetårta
Publicerad på
Glutenfri chokladmoussetårta
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
12
stTillagningstid
45
minuterIngredienser
- Kaka
4 dl durramjölblandning
4 dl socker
1,75 dl kakaopulver
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 dl matlagningsgrädde
1,25 dl olja
2 ägg
2 tsk vaniljsocker eller extrakt
1,75 dl varmt vatten (ej kokande)
- Mousse
200 g hushållschoklad
50 g margarin
2 ägg
2 dl vispgrädde
0,5 dl socker
Beredning
- Blanda samman mjölblandningen, sockren, matsodan och saltet. Sikta i kakaopulvret. Vispa äggen i en annan skål och tillsätt grädde och olja. Tillsätt de torra ingredienserna och varmt vatten till äggblandningen, rör om så lite som möjligt.
- Häll degen i en klädd form med löstagbar botten och grädda i 180 grader i ca 45 minuter. Tårtan är klar när den inte längre dallrar när du rör på den, men är ännu inte genomgräddad. Ett mellanting mellan en kladdkaka och en tårta!
- Förbered chokladmoussen medan kakan svalnar. Smält choklad och margarin och låt svalna något. Separera äggen, tillsätt gulorna i chokladen och vispa vitorna i en skål. Tillsätt sockret till de vispade äggvitorna och blanda till en hård massa. Blandningen kommer att börja glittra och förvandlas till en maräng. Vispa grädden fluffigt och rör ner choklad och vispad grädde i äggviteblandningen.
- Häll chokladmoussen över kakan och ställ den i kylen över natten. kaka Ta ut den till en varm plats vid servering, så att chokladkakan värms upp och blir saftig. håller sig bra i ca 4-7 dagar i kylen.
Kan den här frysas?
Hej Sari,
Vi har inte provat det än, men frysning borde fungera 😊 Observera att konsistensen på moussen kan förändras något.