Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri chokladmoussetårta

Glutenfri chokladmoussetårta

Glutenfri chokladmoussetårta

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
4.4 från 15 röster
Portioner

12

st
Tillagningstid

45

Protokoll

Ingredienser

  • Tårtan
  • 4 dl durramjölblandning

  • 4 dl socker

  • 1,75 dl kakaopulver

  • 2 tsk bakpulver

  • 0,5 tsk salt

  • 2 dl grädde

  • 1,25 dl olja

  • 2 ägg

  • 2 dl vaniljsocker eller vaniljextrakt

  • 1,75 dl varmt vatten (inte kokande)

  • Mousse
  • 200 g hushållschoklad

  • 50 g margarin

  • 2 ägg

  • 2 dl vispgrädde

  • 0,5 dl socker

Beredning

  • Blanda samman mjölblandningen, sockren, matsodan och saltet. Sikta i kakaopulvret. Vispa äggen i en annan skål och tillsätt grädde och olja. Tillsätt de torra ingredienserna och varmt vatten till äggblandningen, rör om så lite som möjligt.
  • Häll degen i en klädd form med löstagbar botten och grädda i 180 grader i ca 45 minuter. Tårtan är klar när den inte längre dallrar när du rör på den, men är ännu inte genomgräddad. Ett mellanting mellan en kladdkaka och en tårta!
  • Förbered chokladmoussen medan kakan svalnar. Smält choklad och margarin och låt svalna något. Separera äggen, tillsätt gulorna i chokladen och vispa vitorna i en skål. Tillsätt sockret till de vispade äggvitorna och blanda till en hård massa. Blandningen kommer att börja glittra och förvandlas till en maräng. Vispa grädden fluffigt och rör ner choklad och vispad grädde i äggviteblandningen.
  • Häll chokladmoussen över kakan och ställ i kylen över natten. Flytta till en varm plats vid servering, så att chokladkakan värms upp och blir saftig. Tårtan håller sig bra i ca 4-7 dagar i kylen.

2 Kommentarer

    1. Hej Sari,

      Vi har inte provat det ännu, men frysning bör fungera 😊 Observera att konsistensen på moussen kan förändras något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.