Första sidan » Glutenfria recept » Glutenfritt pumpabröd
Glutenfritt pumpabröd
Publicerad på
Glutenfritt pumpabröd
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
1
bakplåtTillagningstid
45
minuterIngredienser
2 dl farinsocker, noggrant uppmätt
100 g smält margarin
250 g pumpapuré
2 dl vanlig yoghurt
1 msk äppelcidervinäger
1,5 tsk bakpulver
1 tsk matsoda
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk ingefära
0,5 tsk kryddnejlika
1,5 tsk kanel
0,25 tsk muskotnöt
- Glasyr
150 g färskost
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
- För dekoration
mald mandel
ätbara blommor
Beredning
- Blanda de torra och flytande ingredienserna i sina egna skålar.
- Blanda ner de torra ingredienserna i vätskorna.
- Täck en ugnsform (33×14) med bakplåtspapper och häll degen i formen.
- Grädda i ca 45 minuter i 175 grader på mitten av ugnen.
- Gör frostingen. Vispa färskosten tills den är mjuk. Sila florsockret och vaniljsockret. Uppståndelse.
- Bred frostingen på det avsvalnade pumpabrödet. Garnera med mandelmjöl och ätbara blommor.
Iina Sarkama | Iinabites