Första sidan » Glutenfria recept » Glutenfritt pumpabröd

Glutenfritt pumpabröd

Glutenfritt pumpabröd

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
4.7 från 3 röster
Portioner

1

bakplåt
Tillagningstid

45

minuter

Ingredienser

  • 3 dl av flingproduktens lätta mjölblandning

  • 2 dl farinsocker, noggrant uppmätt

  • 100 g smält margarin

  • 250 g pumpapuré

  • 2 dl vanlig yoghurt

  • 1 msk äppelcidervinäger

  • 1,5 tsk bakpulver

  • 1 tsk matsoda

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 0,5 tsk ingefära

  • 0,5 tsk kryddnejlika

  • 1,5 tsk kanel

  • 0,25 tsk muskotnöt

  • Glasyr
  • 150 g färskost

  • 3 dl florsocker

  • 1 tsk vaniljsocker

  • För dekoration
  • mald mandel

  • ätbara blommor

Beredning

  • Blanda de torra och flytande ingredienserna i sina egna skålar.
  • Blanda ner de torra ingredienserna i vätskorna.
  • Täck en ugnsform (33×14) med bakplåtspapper och häll degen i formen.
  • Grädda i ca 45 minuter i 175 grader på mitten av ugnen.
  • Gör frostingen. Vispa färskosten tills den är mjuk. Sila florsockret och vaniljsockret. Uppståndelse.
  • Bred frostingen på det avsvalnade pumpabrödet. Garnera med mandelmjöl och ätbara blommor.

    Iina Sarkama | Iinabites

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.