Hemsidan " Glutenfria recept " Söta bakverk " Glutenfri hallonpaj

Glutenfri hallonpaj

Glutenfri hallonpaj

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster

Botten

Beredning

  • Blanda det mjuka smöret och mjölkkvargen till en jämn smet.
  • Rör ner bakpulver- och mjölblandningen i degen. Forma degen till en tjock rektangel och låt den stelna i kylskåpet inslagen i plastfolie i minst en timme innan den gräddas.
  • Ta undan ca 1/3 av degen och ställ tillbaka den i kylskåpet. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper eller en silikonplatta till en ca 3 mm tjock skiva, större än din pajform. Använd mjöl till hjälp. Vänd på degen och tillsätt mjöl på bakplåtspapperet mellan varven. Använd bakplåtspappret som vägledning, för över degen till formen och pressa vecken runt kanterna tills de blir jämna. Kanterna ska hänga över formen, så det finns ingen anledning att trimma dem i det här skedet. Ställ in pajen i kylskåpet en stund i väntan på lock och fyllning.
  • Blanda fyllningsingredienserna ordentligt och fortsätt att kavla ut den återstående degen på samma sätt som tidigare. Denna skiva kommer att bli pajskorpan, så den bör vara några centimeter större än pajen. Skär ut den önskade formen på locket med en kniv eller med hjälp av till exempel pepparkaksutskärare. Om mönstret är för detaljerat kommer formen att falla omkull i ugnen.
  • Överför försiktigt till toppen av pajen. Försegla kanterna med en gaffel och skär av överflödig deg längs kanterna på pannan. Lägg tillbaka de bitar du skurit ut i hålen så att fyllningen inte färgar av sig på bottnen. Pensla pajen med ägg och grädda i 225°C i ca 25-30 minuter.
  • Låt pajen svalna ordentligt i minst 3 timmar för att förhindra att fyllningen koagulerar. Ta bort bitarna som du lagt i hålen först när pajen svalnat helt. Servera som den är eller med t.ex. vispad grädde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.