Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria och veganska äppelcupcakes

Glutenfria och veganska äppelcupcakes

Glutenfria och veganska äppelcupcakes

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

9

st
Tillagningstid

20

minuter

Glutenfria och veganska äppelcupcakes är perfekta att avnjuta till teet på höstkvällarna, eller till och med under dagen. De färdiga cupcakesen håller sig bra i kylskåpet om du inte äter upp dem först.

Ingredienser

  • 2 dl glutenfri växtbaserad dryck

  • 2 tsk äppelcidervinäger

  • n. 2 dl Virtasalmi's glutenfria lättmjölspuré

  • n. 0,75 dl Virtasalmen Viljatuote Fint Fismjöl

  • n. 2 dl farinsocker

  • 3 tsk Kanel

  • 1.5 tsk Bakpulver

  • 0,5 tsk salt

  • n. 0,5 dl bakad äppelsylt eller äppelmos

  • 1 dl rapsolja eller smält jungfruolja av kokosnöt

  • Glasyr
  • 100 g mjölkfritt margarin

  • 150 g florsocker

  • 1 tsk tsk vaniljsocker eller ½ äkta vanilj

  • 1 tsk kanel

  • Fyllning för cupcakes
  • n. 1,5 dl bakad äppelsylt eller äppelmos

Beredning

  • Förvärm ugnen till 180 grader. Förbered en cupcakeform med pappersformar (en amerikansk cupcakeform går bra).
  • Blanda ihop den växtbaserade drycken och äppelcidervinäger.
  • Blanda samman spannmålsmjöl, socker, kanel, bakpulver och salt i en skål.
  • Tillsätt äppelmarmelad, olja och vinägerblandningen. Knåda ihop degen, men övermixa inte degen.
  • Skeda upp degen i muffinsformarna. Formarna ska vara nästan fulla.
  • Grädda i 20-25 min eller tills cupcakesen känns fast. Låt svalna ordentligt.
  • Använd en visp för att blanda ingredienserna till glasyren.
  • För att fylla cupcakesen gör du ett hål i mitten och skedar i sylten. Spritsa frostingen ovanpå.
  • Glutenfria och veganska äppelcupcakes är redo att avnjutas.


  • Förvara cupcakes i kylen. Tiina Strandberg |My Berry Forest

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.