Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria och veganska äppelcupcakes
Glutenfria och veganska äppelcupcakes
Publicerad på
Glutenfria och veganska äppelcupcakes
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
9
stTillagningstid
20
minuterGlutenfria och veganska äppelcupcakes är perfekta att avnjuta till teet på höstkvällarna, eller till och med under dagen. De färdiga cupcakesen håller sig bra i kylskåpet om du inte äter upp dem först.
Ingredienser
2 dl glutenfri växtbaserad dryck
2 tsk äppelcidervinäger
n. 0,75 dl Virtasalmen Viljatuote Fint Fismjöl
n. 2 dl farinsocker
3 tsk Kanel
1.5 tsk Bakpulver
0,5 tsk salt
n. 0,5 dl bakad äppelsylt eller äppelmos
1 dl rapsolja eller smält jungfruolja av kokosnöt
- Glasyr
100 g mjölkfritt margarin
150 g florsocker
1 tsk tsk vaniljsocker eller ½ äkta vanilj
1 tsk kanel
- Fyllning för cupcakes
n. 1,5 dl bakad äppelsylt eller äppelmos
Beredning
- Förvärm ugnen till 180 grader. Förbered en cupcakeform med pappersformar (en amerikansk cupcakeform går bra).
- Blanda ihop den växtbaserade drycken och äppelcidervinäger.
- Blanda samman spannmålsmjöl, socker, kanel, bakpulver och salt i en skål.
- Tillsätt äppelmarmelad, olja och vinägerblandningen. Knåda ihop degen, men övermixa inte degen.
- Skeda upp degen i muffinsformarna. Formarna ska vara nästan fulla.
- Grädda i 20-25 min eller tills cupcakesen känns fast. Låt svalna ordentligt.
- Använd en visp för att blanda ingredienserna till glasyren.
- För att fylla cupcakesen gör du ett hål i mitten och skedar i sylten. Spritsa frostingen ovanpå.
- Glutenfria och veganska äppelcupcakes är redo att avnjutas.
Förvara cupcakes i kylen. Tiina Strandberg |My Berry Forest