Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri äppel- och morotskaka

Glutenfri äppel- och morotskaka

Glutenfri äppel- och morotskaka

Receptförfattare Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 genomsnittligt betyg från 0 recensenter
Portioner

9-11

st
Tillagningstid

45

minuter

Denna glutenfria äppel- och morotskaka kombinerar höstens skörd från både trädet och grönsakslandet till en saftig kaka. Förutom den goda smaken har den här kakan också en fin munkänsla. Njut tillsammans eller ensam med en kopp te.

Ingredienser

  • Tårtan
  • 400 g äpplen och morötter om du vill (jag använde 300 g äpplen och 100 g morötter)

  • 3 ägg

  • 3 dl socker

  • 1,5 dl olja

  • 3,5 dl Glutenfri puré av morotsmjöl från Virtasalmi Cereal Products

  • 1 tsk matsoda

  • 1 tsk bakpulver

  • 1-2 tl kanel

  • 1 tl kardemumma

  • 1 dl pekannötter

  • Fyllning
  • 100 g margarin eller smör

  • 400 g färskost utan smak

  • 3,5 dl florsocker

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 1-2 rkl citronsaft

Beredning

  • Tårtan
  • Skala och riv äpplena (och morötterna) i ett fint rivjärn.
  • Blanda ägg och socker till en fluffig blandning. Tillsätt oljan och äppel-morotsblandningen i ägg-socker-skummet.
  • Blanda de torra ingredienserna och tillsätt till degen. Blanda slutligen i de hackade nötterna.
  • Häll degen i en smord kakform (jag använde 20 cm). Grädda i 175 C i ca 45-50 minuter. Låt kakan svalna något innan du tar ut den ur formen.
  • Fyllning
  • Skär den avsvalnade kakan på mitten. Smält fettet till glasyren och blanda i övriga ingredienser. Bred ut glasyren mellan och ovanpå kakan. Glutenfri äppel- och morotskaka är redo att avnjutas.

    Ina Elevant ǀ Glutenfri

Svara på

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.