Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri äppel- och morotskaka
Glutenfri äppel- och morotskaka
Recept publicerat
Glutenfri äppel- och morotskaka
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
9-11
stTillagningstid
45
ProtokollDenna glutenfria äppel- och morotskaka kombinerar höstens skörd från både trädet och grönsakslandet till en saftig kaka. Förutom den goda smaken har den här kakan också en fin munkänsla. Njut tillsammans eller ensam med en kopp te.
Ingredienser
- Tårtan
400 g äpplen och morötter om du vill (jag använde 300 g äpplen och 100 g morötter)
3 ägg
3 dl socker
1,5 dl olja
3,5 dl Glutenfri puré av morotsmjöl från Virtasalmi Cereal Products
1 tsk matsoda
1 tsk bakpulver
1-2 tl kanel
1 tl kardemumma
1 dl pekannötter
- Fyllning
100 g margarin eller smör
400 g färskost utan smak
3,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1-2 rkl citronsaft
Beredning
- Tårtan
- Skala och riv äpplena (och morötterna) i ett fint rivjärn.
- Blanda ägg och socker till en fluffig blandning. Tillsätt oljan och äppel-morotsblandningen i ägg-socker-skummet.
- Blanda de torra ingredienserna och tillsätt till degen. Blanda slutligen i de hackade nötterna.
- Häll degen i en smord kakform (jag använde 20 cm). Grädda i 175 C i ca 45-50 minuter. Låt kakan svalna något innan du tar ut den ur formen.
- Fyllning
- Skär den avsvalnade kakan på mitten. Smält fettet till glasyren och blanda i övriga ingredienser. Bred ut glasyren mellan och ovanpå kakan. Glutenfri äppel- och morotskaka är redo att avnjutas.
Ina Elevant ǀ Glutenfri