Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri äppel- och morotskaka

Glutenfri äppel- och morotskaka

Glutenfri äppel- och morotskaka

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

9-11

st
Tillagningstid

45

minuter

Den här glutenfria äppel- och morotskakan kombinerar höstens skörd från både träd och grönsaksland till en saftig kaka. Förutom den goda smaken har kakan också en fin munkänsla. Avnjut tillsammans eller ensam med en kopp te.

Ingredienser

  • Kaka
  • 400 g totalt äpplen och morötter om du vill (jag använde 300 g äpplen och 100 g morötter)

  • 3 ägg

  • 3 dl socker

  • 1,5 dl olja

  • 3,5 dl Virtasalmi Spannmålsprodukt Crispy Glutenfri mjölblandning

  • 1 tsk matsoda

  • 1 tsk bakpulver

  • 1-2 tsk kanel

  • 1 tsk kardemumma

  • 1 dl Pekannötter

  • Fyllning
  • 100 g margarin eller smör

  • 400 g smaksatt färskost

  • 3,5 dl florsocker

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 1-2 msk citronjuice

Beredning

  • Kaka
  • Skala och riv äpplena (och morötterna) i ett fint rivjärn.
  • Blanda ägg och socker till en fluffig massa. Tillsätt oljan och äppel-morotsblandningen till ägg-socker-skummet.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem till degen. Blanda till sist i de hackade nötterna.
  • Häll degen i en smord kakform (jag använde en 20 cm). Baka i 175 C i ca 45-50 minuter. Låt kakan svalna något innan du tar ut den ur formen.
  • Fyllning
  • kaka Skär den kylda i hälften. Smält fettet till frostingen och blanda i övriga ingredienser. Bred ut glasyren mellan och ovanpå kakorna.

    Glutenfri äppel- och morotskaka är klar att avnjutas. Ina Elevant ǀGlutenfri

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.