Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria och veganska äppelcupcakes

Glutenfria och veganska äppelcupcakes

Glutenfria och veganska äppelcupcakes

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

9

st
Tillagningstid

20

Protokoll

Glutenfria och veganska äppelcupcakes är perfekta att avnjuta med te på höstkvällar, eller till och med under dagen. De färdiga muffinsen håller sig bra i kylen om du inte äter upp dem först.

Ingredienser

  • 2 dl glutenfri växtbaserad dryck

  • 2 tl äppelcidervinäger

  • n. 2 dl Virtasalmis glutenfria lätta mjölpuré

  • n. 0,75 dl Virtasalmi spannmålsprodukt fint rismjöl

  • n. 2 dl brunt socker

  • 3 tl kanel

  • 1.5 dl bakpulver

  • 0,5 tsk salt

  • n. 0,5 dl bakad äppelsylt eller äppelmos

  • 1 dl rapsolja eller smält jungfruolja från kokosnöt

  • Glasyr
  • 100 g mjölkfritt margarin

  • 150 g florsocker

  • 1 tl vaniljsocker eller ½ tesked äkta vanilj

  • 1 tsk kanel

  • Fyllning för cupcakes
  • n. 1,5 dl bakad äppelsylt eller äppelmos

Beredning

  • Förvärm ugnen till 180 grader. Förbered en cupcakeform med pappersliner (en amerikansk cupcakeform går bra).
  • Blanda den växtbaserade drycken med äppelcidervinäger.
  • Blanda spannmålsmjöl, socker, kanel, bakpulver och salt i en skål.
  • Tillsätt äppelmarmelad, olja och vinägerblandningen. Knåda ihop degen, men blanda inte för mycket.
  • Skeda upp degen i muffinsformarna. Formarna ska vara nästan fulla.
  • Grädda i 20-25 minuter eller tills muffinsen känns fast. Låt svalna ordentligt.
  • Blanda ingredienserna till glasyren med en visp.
  • Fyll muffinsen genom att göra ett hål i mitten och skeda i sylten. Spritsa frostingen på toppen.
  • Glutenfria och veganska äppelcupcakes är redo att avnjutas.
  • Förvara muffinsen i kylen.

    Tiina Strandberg | My Berry Forest

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.