Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria och veganska äppelcupcakes
Glutenfria och veganska äppelcupcakes
Recept publicerat
Glutenfria och veganska äppelcupcakes
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
9
stTillagningstid
20
minuterGlutenfria och veganska äppelcupcakes är perfekta att avnjuta med te på höstkvällar, eller till och med under dagen. De färdiga muffinsen håller sig bra i kylen om du inte äter upp dem först.
Ingredienser
2 dl glutenfri växtbaserad dryck
2 tl äppelcidervinäger
n. 0,75 dl Virtasalmi spannmålsprodukt fint rismjöl
n. 2 dl brunt socker
3 tl kanel
1.5 dl bakpulver
0,5 tsk salt
n. 0,5 dl bakad äppelsylt eller äppelmos
1 dl rapsolja eller smält jungfruolja från kokosnöt
- Glasyr
100 g mjölkfritt margarin
150 g florsocker
1 tl vaniljsocker eller ½ tesked äkta vanilj
1 tsk kanel
- Fyllning för cupcakes
n. 1,5 dl bakad äppelsylt eller äppelmos
Beredning
- Förvärm ugnen till 180 grader. Förbered en cupcakeform med pappersliner (en amerikansk cupcakeform går bra).
- Blanda den växtbaserade drycken med äppelcidervinäger.
- Blanda spannmålsmjöl, socker, kanel, bakpulver och salt i en skål.
- Tillsätt äppelmarmelad, olja och vinägerblandningen. Knåda ihop degen, men blanda inte för mycket.
- Skeda upp degen i muffinsformarna. Formarna ska vara nästan fulla.
- Grädda i 20-25 minuter eller tills muffinsen känns fast. Låt svalna ordentligt.
- Blanda ingredienserna till glasyren med en visp.
- Fyll muffinsen genom att göra ett hål i mitten och skeda i sylten. Spritsa frostingen på toppen.
- Glutenfria och veganska äppelcupcakes är redo att avnjutas.
- Förvara muffinsen i kylen.
Tiina Strandberg | My Berry Forest