Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat ja vegaaniset omenakuppikakut
Gluteenittomat ja vegaaniset omenakuppikakut
Resepti julkaistu
Gluteenittomat ja vegaaniset omenakuppikakut
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
9
kplKypsennysaika
20
minuuttiaGluteenittomat ja vegaaniset omenakuppikakut sopivat nautittavaksi teen kanssa syksyisinä iltoina, tai miksei päivinäkin. Valmiit kuppikakut säilyvät hyvin jääkaapissa, mikäli et syö niitä ensin.
Ainekset
2 dl gluteenitonta kasvipohjaista juomaa
2 tl omenasiiderietikkaa
n. 2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Vaaleaa Jauhoseosta
n. 0,75 dl Virtasalmen Viljatuotteen Hienoa Riisijauhoa
n. 2 dl fariinisokeria
3 tl kanelia
1.5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
n. 0,5 dl uuniomenahilloa tai omenasosetta
1 dl rypsiöljyä tai sulatettua neitsytkookosöljyä
- Kuorrute
100 g maidotonta margariinia
150 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria tai ½ tl aitoa vaniljaa
1 tl kanelia
- Kuppikakkujen täyte
n. 1,5 dl uuniomenahilloa tai omenasosetta
Valmistus
- Lämmitä uuni 180 asteeseen. Valmistele kuppikakkuvuoka paperisilla vuoilla (Amerikan kuppikakkuvuoka sopii hyvin).
- Sekoita yhteen kasvipohjainen juoma ja omenasiiderietikka.
- Sekoita kulhossa yhteen Viljatuotteen jauhot, sokeri, kaneli, leivinjauhe sekä suola.
- Lisää omenahillo, öljy ja juoma-etikkaseos. Kääntele taikina yhteen, mutta älä sekoita taikinaa liikaa.
- Lusikoi taikina kuppikakkuvuokiin. Vuoat saavat tulla lähes täyteen.
- Paista 20-25 min tai kunnes kuppikakku tuntuu kiinteältä. Anna jäähtyä kunnolla.
- Sekoita vatkaimella kuorrutteen ainekset.
- Jos haluat täyttää kuppikakut, tee reikä keskelle ja lusikoi hillo sisään. Pursota kuorrute päälle.
- Gluteenittomat ja vegaaniset omenakuppikakut ovat valmiita nautittaviksi.
- Säilytä kuppikakkuja jääkaapissa.
Tiina Strandberg | My Berry Forest