Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Kurpitsasalaatti hirssisuurimoilla
Kurpitsasalaatti hirssisuurimoilla
Resepti julkaistu
Kurpitsasalaatti hirssisuurimoilla
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Kypsennysaika
30
minuuttiaMaukas kurpitsasalaatti hirssisuurimoilla sopii kevyeksi lounaaksi tai lisukkeeksi ruokapöytään. Salaattikastikkeen voi maustaa oman maun mukaan lisäämällä tai vähentämällä mausteiden määrää. Salaatista saa helposti myös vegaanittoman version.
Ainekset
myskikurpitsa (noin 700 g-1 kg)
1-2 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria, chilirouhetta
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomia Hirssisuurimoita + vettä keittämiseen
0,5-1 kasvisliemikuutio
- Lisäksi
pussi salaattisekoitusta
fetajuustoa murusteltuna
kotimaisia puolukoita
viikunoita viipaleina
saksanpähkinöitä
- Kastike
0,5 dl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1 tl Dijon sinappia
ripaus suolaa, mustapippuria ja chilirouhetta
Valmistus
- Leikkaa (ja kuori) kurpitsa noin 1 cm viipaleiksi. Asettele kurpitsaviipaleet uuninpellille leivinpaperin päälle. Pirskota viipaleiden päälle oliiviöljyä ja mausteet. Voit hieman hieroa käsin, jotta mausteet ja öljy tarttuvat jokaiseen viipaleeseen. Paahda uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.
- Keitä sillä välin hirssisuurimot kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Keittoaika on noin 20 minuuttia.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- Anna kurpitsaviipaleiden ja hirssisuurimoiden hieman jäähtyä.
- Kokoa salaatti tarjoiluastiaan.
- Gluteeniton kurpitsasalaatti hirssisuurimoilla on valmis nautittavaksi.
Marita Eriksson | My Bliss Ktchn
Vinkki
- Lisää salaattiin vielä tuoreita yrttejä makusi mukaan. Puolukoiden sijaan voit käyttää myös granaattiomenansiemeniä.
- Vegaaniseen versioon vaihda feta vegaaniseen fetaan. Huomioi myös, että kastikkeessa on hunajaa.