Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton suklaatäytekakku

Gluteeniton suklaatäytekakku

Gluteeniton suklaatäytekakku

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

12-15

palaa
Kypsennysaika

50

minuuttia

Gluteeniton suklaatäytekakku on varma valinta juhlaan kuin juhlaan! Tämä kakku säilyy kylmässä herkullisena useamman päivän ajan.

Ainekset

  • Suklaakakkupohja (Raija Alatalo)
  • 200 g voita

  • 3 dl sokeria

  • 3,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta

  • 4 rkl kaakaojauhoa

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 4 munaa

  • 1,5 dl kuumaa vettä

  • Täyte
  • 250 g tummaa suklaata

  • 1 dl vispikermaa

  • 150 g pehmeää margariinia

  • 4 dl tomusokeria + n. 2 dl kuorrutteeseen

  • 50 g tuorejuustoa

Valmistus

  • Kakkupohja
  • Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita kuivat ainesosat keskenään ja siivilöi vaahtoon. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää lopuksi kuuma vesi taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (noin 24 cm).
  • Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä jonkin aikaa ennen kuin kumoat kakun vadille ja leikkaat sen. Valmista täyte kun kakku jäähtyy.
  • Täyte
  • Pilko suklaa ja siirrä palat kulhoon. Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi. Kaada suklaiden päälle ja anna olla noin 5 min. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita sillä aikaa pehmennetty voi ja tomusokeri keskenään. Lisää jäähtyneeseen suklaaseoksen joukkoon ja sekoita voimakkaasti. Jäähdytä jääkaapissa n. 10-15 minuuttia ja sekoita uudestaan. Toista tarvittaessa kunnes koostumus on mieluisa.
  • Jätä täytteestä vähintään desi kakun päällistä varten. Jatka täytettä tuorejuustolla ja tomusokerilla.
  • Kokoaminen
  • Halkaise kakku kahteen osaan. Vuoraa irtopohjavuoan reunat leivinpaperilla tai kakkukalvolla. Aseta toinen puolikas vuoan pohjalle ja sulje vuoka. Lisää täytettä tasaisesti aina reunoilta keskelle runsas kerros. Aseta toinen puolikas täytteen päälle ja siirrä kakku jäähtymään jääkaappiin. Kun täyte on kovettunut (n. 15-30 min) ota se pois vuoasta ja irrota reunakalvot varovasti. Viimeistele kakku täytteestä jatkamallasi kuorrutteella. Kuvan kakun päällinen on tehty nuolijalla eri suuntiin vetäen.
  • Säilytä kakkua kylmässä. Koska täyte ja kakku kovettuu kylmässä, muista nostaa gluteeniton suklaatäytekakku huoneenlämpöön lämpiämään hyvissä ajoin!

4 Kommenttia

    1. Hei Seija,
      Hienoa, että pidät resepteistämme. Kyllä paperilta vaan on mukavampi lukea ohjeita leivottaessa. 🙂

  1. Kiitos reseptistä. Suklaakakku on suklaata rakastavan unelma. Todella herkullinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.