Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton juustopolenta
Gluteeniton juustopolenta
Resepti julkaistu
Gluteeniton juustopolenta
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
5
kplKypsennysaika
20
minuuttiaTäyteläinen gluteeniton juustopolenta on maittava lisuke liha- tai kalaruualle. Polenta on myös helppo muotoilla haluamaasi muotoon.
Ainekset
8 dl vettä
2 dl kermaa
0,5-1 tl suolaa
25 g voita
1 ps (130g) Mustaleima juustoraastetta / 100g Parmesan raastetta
mustapippuria myllystä
Valmistus
- Laita vesi ja kerma pinnoitettuun kattilaan. Lisää suola ja keitä. Lisää kiehuvaan vesi-kermaseokseen maissisuurimot vispilällä sekoittaen.
- Kun seos alkaa kiehua, alenna lämpöä ja peitä kattila kannella. Anna hautua n.20 min., kunnes polenta on kypsää. Sekoita välillä, ettei seos tartu pohjaan.
- Lisää voi, juustoraaste ja mustapippuri. Sekoita.
- Tarjoa gluteeniton juustopolenta liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.
Vinkki
- Kaada polenta suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Peitä kelmulla ja anna jäähtyä hetken.
Leikkaa polenta neliöiksi tai ota kuvioita muotilla. Paista palat voissa pannulla juuri ennen tarjoilua.