Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri kaka med chokladfyllning

Glutenfri chokladkaka med fyllning

Glutenfri chokladkaka med fyllning

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

12-15

bitar
Tillagningstid

50

minuter

Glutenfri chokladkaka med fyllning är ett säkert val för alla tillfällen! kaka Den här kakan håller sig god i kylen i flera dagar.

Ingredienser

  • Chokladkaksbotten (Raija Alatalo)
  • 200 g smör

  • 3 dl socker

  • 3,5 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote

  • 4 msk kakaopulver

  • 2 tsk bakpulver

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 4 ägg

  • 1,5 dl varmt vatten

  • Fyllning
  • 250 g mörk choklad

  • 1 dl vispad grädde

  • 150 g mjukt margarin

  • 4 dl florsocker + ca 2 dl till glasyren

  • 50 g färskost

Beredning

  • Tårtbotten
  • Vispa fett och socker. Blanda de torra ingredienserna och sila ner i fett-socker-blandningen. Tillsätt äggen ett i taget samtidigt som du vispar. Tillsätt till sist det heta vattnet i smeten och blanda till en jämn smet. Häll degen i en smord och mjölad form med lös botten (ca 24 cm).
  • Baka i 175 grader i ca 50 minuter. Låt svalna en stund innan du stjälper upp kakan på ett fat och skär upp den. kaka Förbered fyllningen medan den svalnar.
  • Fyllning
  • Hacka chokladen och lägg över bitarna i en skål. Värm grädden tills den nästan kokar. Häll över chokladen och låt stå i ca 5 minuter. Rör om tills det är slätt. Låt svalna till rumstemperatur. Blanda under tiden det mjuka smöret och florsockret. Tillsätt till den kylda chokladblandningen och rör om kraftigt. Låt stå i kylen i ca 10-15 minuter och rör om igen. Upprepa vid behov tills konsistensen är som du vill ha den.
  • Lämna minst en matsked av fyllningen till toppen av tårtan. Avsluta fyllningen med färskost och florsocker.
  • Slutföring
  • kaka Dela i två delar. Klä kanterna på den lösa formen med bakplåtspapper eller tårtfolie. Lägg den andra halvan i botten av formen och stäng formen. Lägg på ett generöst lager fyllning jämnt från kanterna till mitten. kaka Placera den andra halvan ovanpå fyllningen och ställ in i kylskåpet för att svalna. När fyllningen har stelnat (ca 15-30 min), ta ut den ur formen och dra försiktigt bort kanterna. kaka Avsluta fyllningen med den glasyr som du har sträckt ut från fyllningen. Tårtans ovansida på bilden är gjord med en pil som drar åt olika håll.
  • Förvara kakan i kylskåp. kaka Eftersom fyllningen och härdar i kylan, se till att ta den glutenfria chokladfyllningskakan till rumstemperatur för att värma upp i god tid!

4 Kommentarer

  1. Tack för att du gör det möjligt att skriva ut receptet!
    Bra recept, tack så mycket

    1. Hej Seija,
      Kul att du gillar våra recept. Ja, det är bara mer praktiskt att läsa instruktionerna på papper när man bakar. 🙂

  2. Tack för receptet. Chokladkaka är en chokladälskares dröm. Verkligen utsökt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.