Gluteeniton omena-porkkanakakku lasisella kakkulautasella

Gluteeniton omena-porkkanakakku

Gluteeniton omena-porkkanakakku yhdistää ihanasti syksyn satoa niin puusta kuin kasvimaalta mehevään kakkuun. Tästä kakusta löytyy mahtavan maun lisäksi myös kivasti suutuntumaa. Nauti yhdessä tai yksin teekupin äärellä.

AINEKSET

Kakku
400 g yhteensä omenaa ja halutessasi porkkanaa (käytin 300 g omenaa ja 100 g porkkanaa)
3 munaa
3 dl sokeria
1½ dl öljyä
3½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Porkkanajauhoseosta
1 tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
1-2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 dl pekaanipähkinöitä

Täyte
100 g margariinia tai voita
400 g maustamatonta tuorejuustoa
3½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1-2 rkl sitruunamehua

VALMISTUS

Kakku
Kuori ja raasta omenat (ja porkkanat) hienoksi raasteeksi.

Sekoita munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää öljy ja omena-porkkanaraaste munasokerivaahtoon.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita lopuksi joukkoon pieneksi paloitellut pähkinät.

Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (käytin 20cm). Paista 175 C n. 45-50 minuuttia. Anna kakun hieman jäähtyä ennen kuin otat sen pois vuoasta.

Täyte
Leikkaa jäähtynyt kakku keskeltä halki. Sulata rasva kuorrutusta varten ja sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä kuorrute kakun väliin ja päälle. Gluteeniton omena-porkkanakakku on valmis nautittavaksi.

Ina Elevant ǀ Gluteenitonta

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *