Herkullisen mehevä Gluteeniton ja vegaaninen vadelmakakku sopii kaikille! Piristä syksyistä kahvipöytääsi ja hyödynnä samalla tuoreita vadelmia.
AINEKSET
Kakkupohja
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Vaaleaa Jauhoseosta
1½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Hienoa Riisijauhoa
hieman reilu 2 dl sokeria
1½ tl leivinjauhetta
½ tl jauhettua kardemummaa
¼ tl ruokasoodaa
¼ tl suolaa
2½ dl gluteenitonta kasvipohjaista juomaa
hieman vajaa 1½ dl gluteenitonta kasvipohjaista jogurttia esim.soijapohjainen paksu vaniljajogurtti
1 dl oliiviöljyä
150 g vadelmia + 1 rkl perunajauhoja
Kuorrutus
2 dl tomusokeria
mehua puristettuna muutamasta vadelmasta
n.1 rkl kasvipohjaista juomaa
Koristeluun
150 g vadelmia
VALMISTUS
Lämmitä uuni 180 C asteeseen. Vuoraa vuoan pohja ja reunat leivinpaperilla.
Sekoita kulhossa kuivat aineet: jauhoseos, riisijauho, sokeri, leivinjauhe, kardemumma, ruokasooda ja suola.
Kaada joukkoon kasvipohjainen juoma, jogurtti ja oliiviöljy. Sekoita taikina tasaiseksi kevyesti käännellen. Kaada n.1/2 taikinasta vuokaan ja ripottele noin puolet vadelmista päälle. Kaada loput taikinat päälle ja painele vielä loput vadelmat taikinaan.
Paista kakkua 40 minuuttia. Asettele kakun päälle leivinpaperi, jos se näyttää tummuvan nopeasti ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia tai kunnes kakku on kullan ruskea ja kypsä.
Anna kakun jäähtyä vuoassa ennen kumoamista.
Sekoita kuorrutteen ainekset ja levitä kuorrute kakun päälle. Koristele vielä vadelmilla niin gluteeniton ja vegaaninen vadelmakakku on valmis tarjoiltavaksi!
Tiina Strandberg | My Berry Forest