Gluteeniton punaherukka-kookospiirakka

Gluteeniton punaherukka-kookos piirakka

Ihanan mehevä Gluteeniton punaherukka-kookos piirakka vie kielen mennessään! Makea kookostosca tasapainottaa hienosti punaherukoiden makua.

AINEKSET

Pohja
150 g margariinia tai voita
1½ dl sokeria
2 munaa
½ dl vettä
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

n. 250g punaherukkaa

Kookostosca
25 g voita
½ dl vaaleaa siirappia
½ dl fariinisokeria
1 dl kuohukermaa
2 dl kookoshiutaleita

VALMISTUS

Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää joukkoon munat ja vaahdota vielä hyvin. Yhdistä erillisessä kulhossa jauho ja leivinjauhe. Lisää kuivat aineet margariini-sokeri-munaseoksen joukkoon. Lisää vielä vesi. Sekoita taikina tasaiseksi.

Voitele piirakkavuoka tai neliövuoka. Kaavi taikina vuokaan. Ripottele päälle punaherukoita. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 175 C n. 20-25min. Sillä aikaa kun piirakka on uunissa, valmista kookostosca. Laita kattilaan kookostoscan ainekset ja kiehauta. Anna kiehua koko ajan sekoittaen kunnes tosca tummenee ja muuttuu paksummaksi. Levitä tosca uunista tulleen piirakan päälle. Paista piirakkaa vielä n. 15min.

Mehevä Gluteeniton punaherukka-kookos piirakka on valmis nautittavaksi!

Ina Elevant | Gluteenitonta

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *