Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton punaherukka-kookos piirakka
Gluteeniton punaherukka-kookos piirakka
Resepti julkaistu
Gluteeniton punaherukka-kookos piirakka
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Kypsennysaika
35
minuuttiaIhanan mehevä Gluteeniton punaherukka-kookos piirakka vie kielen mennessään! Makea kookostosca tasapainottaa hienosti punaherukoiden makua.
Ainekset
- Pohja
150 g margariinia tai voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
0,5 dl vettä
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
n. 250 g punaherukkaa
- Kookostosca
25 g voita
0,5 dl vaaleaa siirappia
0,5 dl fariinisokeria
1 dl kuohukermaa
2 dl kookoshiutaleita
Valmistus
- Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää joukkoon munat ja vaahdota vielä hyvin. Yhdistä erillisessä kulhossa jauho ja leivinjauhe. Lisää kuivat aineet margariini-sokeri-munaseoksen joukkoon. Lisää vielä vesi. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Voitele piirakkavuoka tai neliövuoka. Kaavi taikina vuokaan. Ripottele päälle punaherukoita. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 175 C n. 20-25min. Sillä aikaa kun piirakka on uunissa, valmista kookostosca. Laita kattilaan kookostoscan ainekset ja kiehauta. Anna kiehua koko ajan sekoittaen kunnes tosca tummenee ja muuttuu paksummaksi. Levitä tosca uunista tulleen piirakan päälle. Paista piirakkaa vielä n. 15min.
- Mehevä Gluteeniton punaherukka-kookos piirakka on valmis nautittavaksi!
Ina Elevant | Gluteenitonta