Gluteeniton mustikkakakku

Gluteeniton mustikkakakku

Gluteeniton mustikkakakku yhdistää makeat mustikat ja kermaisen mascarponevaahdon mehevään kakkupohjaan. Mikä mahtava yhdistelmä! 

AINEKSET

Kakkupohja
2 munaa
1½ dl sokeria
1 dl rypsiöljyä
200g turkkilaista jogurttia
1 tl vaniljasokeria
Ripaus suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 rkl sitruunan mehua
 
Täyte
n. 250g mustikoita
1 rkl perunajauhoa
 
Mascarponevaahto
2 dl kermaa
1 rkl sokeria
250g mascarponea
 

VALMISTUS

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon sekaan jogurtti, öljy ja toisiinsa sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi sitruunanmehu.
Ripottele mustikoiden joukkoon perunajauhoa ja sekoita.
Voitele irtopohjainen kakkuvuoka (noin 20cm). Laitoin pohjalle myös leivinpaperin. Kaada puolet taikinasta vuokaan. Ripottele päälle puolet mustikoista. Kaada loppu taikina mustikoiden päälle. Laita loput mustikat kakun päälle. Paista 175 C uunin keskitasolla 45-50min. Anna jäähtyä.

Valmista mascarponevaahto. Vatkaa huoneenlämpöinen kerma vaahdoksi.  Lisää sokeri ja huoneenlämpöinen mascarpone kermavaahdon joukkoon ja sekoita. Laita mascarponevaahto jäähtyneen kakun päälle.

Koristele mustikoilla ja gluteeniton mustikkakakku on valmis nautittavaksi!

Ina Elevant | Gluteenitonta

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *