Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton mustikkakakku
Gluteeniton mustikkakakku
Resepti julkaistu
Gluteeniton mustikkakakku
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
8
kplKypsennysaika
45
minuuttiaGluteeniton mustikkakakku yhdistää makeat mustikat ja kermaisen mascarponevaahdon mehevään kakkupohjaan. Mikä mahtava yhdistelmä!
Ainekset
- Kakkupohja
2 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl rypsiöljyä
200 g turkkilaista jogurttia
1 tl vaniljasokeria
Ripaus suolaa
4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 rkl sitruunan mehua
- Täyte
n. 250 g mustikoita
1 rkl perunajauhoa
- Mascarponevaahto
2 dl kermaa
1 rkl sokeria
250 g mascarponea
Valmistus
- Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon sekaan jogurtti, öljy ja toisiinsa sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi sitruunanmehu.
- Ripottele mustikoiden joukkoon perunajauhoa ja sekoita.
- Voitele irtopohjainen kakkuvuoka (noin 20cm). Laitoin pohjalle myös leivinpaperin. Kaada puolet taikinasta vuokaan. Ripottele päälle puolet mustikoista. Kaada loppu taikina mustikoiden päälle. Laita loput mustikat kakun päälle. Paista 175 C uunin keskitasolla 45-50min. Anna jäähtyä.
- Valmista mascarponevaahto. Vatkaa huoneenlämpöinen kerma vaahdoksi. Lisää sokeri ja huoneenlämpöinen mascarpone kermavaahdon joukkoon ja sekoita. Laita mascarponevaahto jäähtyneen kakun päälle.
- Koristele mustikoilla ja gluteeniton mustikkakakku on valmis nautittavaksi!
Ina Elevant | Gluteenitonta