Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri och vegansk hallonkaka
Glutenfri och vegansk hallonkaka
Publicerad på
Glutenfri och vegansk hallonkaka
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
55
minuterEn härligt läcker glutenfri och vegansk hallontårta som passar alla! Förgyll höstens fikabord och ta tillvara på färska hallon på samma gång.
Ingredienser
- Tårtbotten
något rättvis 2 dl socker
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk malen kardemumma
0,25 tsk bakpulver
0,25 tsk salt
2,5 dl glutenfri växtbaserad dryck
strax under 1,5 dl glutenfri växtbaserad yoghurt, t.ex. sojabaserad tjock vaniljyoghurt
1 dl olivolja
150 g msk hallon + 1 potatismjöl
- Glasyr
2 dl florsocker
saft pressad från några hallon
n. 1 msk växtbaserad dryck
- För dekoration
150 g hallon
Beredning
- Förvärm ugnen till 180 C. Klä bakformens botten och kanter med bakplåtspapper.
- Blanda de torra ingredienserna i en skål: mjölblandning, rismjöl, socker, bakpulver, kardemumma, bakpulver och salt.
- Häll i den växtbaserade drycken, yoghurten och olivoljan. Blanda degen till en jämn smet och vänd försiktigt. Häll ca 1/2 av smeten i bakformen och strö över ca hälften av hallonen. Häll resten av smeten över och tryck ner de resterande hallonen i smeten.
- Baka kakan i 40 minuter. kaka Lägg ett bakplåtspapper ovanpå kakan om den verkar mörkna snabbt och fortsätt grädda i ytterligare 15 minuter eller tills den är gyllenbrun och genomgräddad.
- Låt kakan svalna i formen innan du vänder på den.
- Blanda ingredienserna till glasyren och bred ut glasyren ovanpå kakan.
Dekorera med hallon och din glutenfria och veganska hallontårta är klar att serveras! Tiina Strandberg |My Berry Forest