Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri smakrik paj

Glutenfri smakrik paj

Glutenfri smakrik paj

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
3.8 från 14 röster
Portioner

12

st
Tillagningstid

30

minuter

En glutenfri salt paj med lax- och fetaostfyllning som garanterat kommer att falla alla i smaken! Det här receptet skrevs för vår nya produkt Glutenfri Durramjölblandning. Prova pajen med olika fyllningar också!

Ingredienser

  • Botten
  • 1,5 dl Glutenfri Durramjölblandning från Virtasalmen Viljatuote

  • 0,75 dl Potatisflingor

  • 1 tsk bakpulver

  • 0,5 tsk salt

  • 100 g smör

  • 1,75 dl kallt vatten

  • Fyllningen
  • 175 g kallrökt lax

  • 150 g fetaost

  • 2 ägg

  • 1 dl grädde

  • 2 dl riven ost

  • 3 hackade salladslökar

  • 0,5 dl hackad rucola

  • salt, rödpeppar och andra kryddor efter smak

Beredning

  • Botten
  • Blanda samman de torra ingredienserna. Nyp in det tärnade fettet.
  • Tillsätt slutligen vattnet lite i taget. Blanda degen tills den är slät. Lägg degen i plastfolie och ställ den i kyl medan du tillreder fyllningen. Degen kommer att fastna i händerna och kännas lös, men potatisflingorna kommer att svälla ordentligt och degen kommer att bli fastare.
  • Klipp ut en cirkel av bakplåtspapper som passar i ugnsformen (ca 25 cm i diameter) och kavla ut degen på den nära kanterna. Detta gör det lättare för dig att lyfta den varma pajen ur formen. Om du inte använder bakplåtspapper, smörj formen innan du trycker ner degen i formen.
  • Förgrädda bottnen i 225°C i ca 10-15 minuter innan fyllningen sätts på.
  • Fyllningen
  • Blanda lax och fetaost i en skål och strö jämnt över den förgräddade pajen. Blanda de övriga ingredienserna i en separat skål och fördela dem jämnt över pajen.
  • Grädda pajen i 200 grader i ca 15-20 minuter tills ytan delvis har blivit vackert brun.

Tips

  • Bottnen passar för många typer av salta pajer, t.ex. skinka, kyckling, lök eller grönsaker.

5 Kommentarer

  1. Hej

    Jag skulle ha köpt glutenfria karelska piroger, men jag kunde inte hitta några från er.

    1. Hej Eija,

      I vårt sortiment finns endast glutenfria kvarnprodukter! Så vi säljer inte färdiga bakverk, men erbjuder mjöl och recept för att göra dem själv 🙂 .

  2. Hej! Är det möjligt att ersätta potatisflingorna som nämns i receptet med potatismospulver?

    1. Hej Päivi,

      Potatisflingor kan ersättas med potatismospulver. Du behöver bara lite mindre mjöl än flingor 🙂.

    2. Ett enkelt recept som gav en god botten till en paj. Jag rekommenderar att prova det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.