Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri durra kaneläss

Glutenfria durra kaneläss

Glutenfria durra kaneläss

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

35

st
Tillagningstid

8

Protokoll

Förutom glutenfria durra kaneläss, baka alla de andra bokstäverna. Barn älskar när de får äta bokstäverna som finns i sina egna namn. Eller vad sägs om att din nästa partyhjälte får sina egna namnkex!

Ingredienser

Beredning

 • Blanda durra mjölblandningen med vaniljsocker och kanel. Vispa smöret och de torra ingredienserna fluffigt. Vispa försiktigt ihop ägg och socker i en separat skål tills sockret har lösts upp i ägget. Sätt ihop blandningarna tills alla ingredienser är jämnt blandade. Degen ska vara styv, men fortfarande puffig. Överför degen till en spritspåse med en stjärnformad spets på ca 10 mm. Om du inte har något munstycke kan du klippa ett hål på ca 1 cm i hörnet av plastpåsen och spritsa ut ässen genom det. Strö kanelsocker över dem. Grädda på en plåt med bakplåtspapper i 200°C i ca 8 minuter eller tills äss-kexen har fått lite färg runt kanterna.

Tips

 • Genom att spritsa andra bokstäver kan du få alfabetskex. Du kan också göra andra kex av samma smet och dekorera dem som du vill.

4 Kommentarer

  1. Hej Erja,

   Tack för att du uppmärksammade det! Temperaturen har nu lagts till i receptet 🙂 .

 1. Dom här måste jag baka. Är bakningstemperaturen 180 och konvektionsugnen mindre ?
  Tack för informationen i förväg!

  1. Hej Erja,

   Bakningstemperaturen för kex är 200 grader. Detta har nu också lagts till i receptet! Med en konvektionsugn är bakningstemperaturen cirka 170-180 grader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.