Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri durra kaneläss
Glutenfria durra kaneläss
Publicerad på
Glutenfria durra kaneläss
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
35
stTillagningstid
8
minuterFörutom glutenfria durra kaneläss, baka alla de andra bokstäverna. Barn älskar när de får äta bokstäverna som finns i sina egna namn. Eller vad sägs om att din nästa partyhjälte får sina egna namnkex!
Ingredienser
- Deg
200 g smör eller margarin, rumstempererat
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 dl socker
1,5 tsk kanel
- Ovanpå
tsk kanelsocker: 1 dl socker ca 1-2 kanel
Beredning
- Blanda durra mjölblandningen med vaniljsocker och kanel. Vispa smöret och de torra ingredienserna fluffigt. Vispa försiktigt ihop ägg och socker i en separat skål tills sockret har lösts upp i ägget. Sätt ihop blandningarna tills alla ingredienser är jämnt blandade. Degen ska vara styv, men fortfarande puffig. Överför degen till en spritspåse med en stjärnformad spets på ca 10 mm. Om du inte har något munstycke kan du klippa ett hål på ca 1 cm i hörnet av plastpåsen och spritsa ut ässen genom det. Strö kanelsocker över dem. Grädda på en plåt med bakplåtspapper i 200°C i ca 8 minuter eller tills äss-kexen har fått lite färg runt kanterna.
Tips
- Genom att spritsa andra bokstäver kan du få alfabetskex. Du kan också göra andra kex av samma smet och dekorera dem som du vill.
Gräddningstemperaturen bör anges.
Hej Erja,
Tack för att du uppmärksammade det! Temperaturen har nu lagts till i receptet 🙂 .
Dom här måste jag baka. Är bakningstemperaturen 180 och konvektionsugnen mindre ?
Tack för informationen i förväg!
Hej Erja,
Bakningstemperaturen för kex är 200 grader. Detta har nu också lagts till i receptet! Med en varmluftsugn är bakningstemperaturen cirka 170-180 grader.
Inget bakpulver alls?
Hej Raija,
När vi testade receptet märkte vi att essmönsterlinjerna försvann när kakorna reste sig. Av denna anledning utelämnade vi bakpulvret 😊 Du kan dock lägga till en liten mängd bakpulver i degen om du vill. Jag rekommenderar dig att prova bara lite kryddning!