Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri sallad med hirs, rädisor och gurka
Glutenfri hirs rädisa-gurka-sallad
Publicerad på
Glutenfri hirs rädisa-gurka-sallad
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
10
minuterGlutenfri sallad med hirs, rädisor och gurka är ett perfekt tillbehör till grillat och biffar. Hirsgroddar liknar quinoa, men har en mildare smak - perfekt för sallader!
Ingredienser
- Millet myrfarmer
1 dl Virtasalmi's Glutenfri hirs russin från spannmål Produkt
2 dl vatten
en nypa salt
- Sallad
1 gurka
1 knippe rädisor
0,5 ett halvt kilo dill
en handfull hackade salladslökar
1-2 msk olivolja
salt och peppar
200 g fetaost
kyld hirs häck rödbeta
Beredning
- Börja salladen med att koka hirsstjälkarna. Skölj grynvattnet noggrant under rinnande varmt vatten och koka upp. Täck över och koka på medelvärme i ca 10 minuter. Låt stå en stund och svalna.
- Skiva gurkorna och rädisorna. Hacka salladslök och dill. Blanda alla ingredienser och servera.