Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria snabbrörda bullar
Glutenfria snabbbröd
Publicerad på
Glutenfria snabbbröd
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
5-6
stTillagningstid
12
minuterVad kan vara härligare än doften av nygräddade kardemummadoftande bullar och det faktum att du kan få godiset färdigt på nolltid, passa dig själv! Glutenfria snabbbullar är svaret!
Ingredienser
2 dl Glutenfri Durra Mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
0,75 dl bords- eller rörsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 msk kardemumma
1 ägg
1 dl mjölk
50 g smält smör eller margarin
- På ytan
Strösocker, smör, vaniljsocker, bär, mandelflingor eller mandelmjöl
Beredning
- Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt ägg, mjölk och smält fett.
- Skeda upp smeten i rejäla muffinsformar. Strö över strösocker eller andra bakdekorationer. Grädda i 225°C medelhög ugnsvärme i ca 12-17 minuter.
Tips
- Om du vill kan du grädda bullen i en ugnsform, då sänks gräddningstemperaturen till 200°C och gräddningstiden är ca 20-25 minuter.
Han gillade det väldigt mycket. Jag la några frysta blåbär på toppen, jag tänkte lägga mandelmjöl på den andra, men glömde 😅. Jag skulle ha gjort några butter eye buns till min man, men han tyckte att de var bra utan tillsatt socker, eftersom han har diabetes. Jag gillade dem båda, 6 av dem kom ut när jag tillsatte lite mjöl. Annars verkade degen ganska lös.