Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri morots- och ricottapaj

Glutenfri morots-ricottapaj

Glutenfri morots-ricottapaj

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
5.0 från 3 röster
Tillagningstid

15

minuter

Ingredienser

Beredning

  • Blanda samman de torra ingredienserna. Nyp in det tärnade fettet.
  • Tillsätt slutligen vattnet lite i taget. Blanda degen tills den är smidig. Lägg degen i plastfolie och ställ in den i kylen för att vila medan du förbereder morötterna. Degen kommer att fastna i händerna och kännas lös, men potatisflingorna kommer att svälla fint och göra degen fast.
  • Du behöver minst 6 morötter, men vi rekommenderar ca 10. Dela morötterna på längden i halvor. Lägg dem på ett bakplåtspapper och toppa med olivolja och kryddor. Vänd runt så att det blandas och fördelas jämnt. Botten och morötterna kan förgräddas samtidigt i en varmluftsugn. Grädda morötterna i 15-20 min och botten i 10-15 min i 200 grader varmluftsugn och 225 grader på svag värme.
  • Smörj formen innan du trycker ut degen i formen. Förgrädda och låt svalna medan du förbereder fyllningen.
  • Tillsätt ricotta, fetaost, krossad vitlöksklyfta och kryddor (salt, peppar och timjan) i samma skål. Blanda med en handmixer tills det blir jämnt. Bred över den lätt kylda bottnen och lägg morötterna så att de täcker ostfyllningen. Avsluta med att ringla honung över morötterna. Grädda i 15-20 minuter, tills ricottafyllningen har fått lite färg. Strö över färsk timjan och servera med t.ex. en fräsch sallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.