Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria vitlöksostmuffins
Glutenfria vitlöksostmuffins
Publicerad på
Glutenfria vitlöksostmuffins
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
12
stTillagningstid
25
minuterIngredienser
2 dl glutenfri havredryck
1 dl crème fraiche
1 ägg
0,5 dl Rapsolja
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
100 g mozzarella riven ost
100 g riven cheddarost
(toppa med riven parmesan- eller pecorinoost)
100 g margarin / smör
1 dl färsk persilja, finhackad
6 vitlöksklyftor
Beredning
- Blanda mjöl, bakpulver, salt och bikarbonat i en skål. Tillsätt ägg, rapsolja, crème fraiche och havregryn. Blanda. Tillsätt den rivna osten och blanda igen.
- Förbered vitlöks- och örtsmöret. Hacka persiljan och krossa vitlöken. Tillsätt i det smälta smöret och rör om.
- Smörj muffinsplåten med bakspray eller olja med hjälp av en degblandare. Skeda smeten ungefär halvvägs in i formen. tsk Ringla ca 1 klick vitlöks- och örtsmör över smeten i varje muffinsform. Lägg ytterligare ett lager smet ovanpå vitlöks- och örtsmöret. Strö över riven parmesanost om så önskas.
- Grädda i 180 grader i ca 25 minuter på mitten av ugnen.
Låt svalna en stund i formen och ta sedan ut den på ett kylgaller. Iina Sarkama |Iinabites
De blev alldeles utmärkta, jag använde vanlig laktosfri mjölk som vätska. Jag ska lägga till lite vid sidan av nästa gång, chili eller paprika.