Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria vitlöksostmuffins

Glutenfria vitlöksostmuffins

Glutenfria vitlöksostmuffins

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
5.0 från 3 röster
Portioner

12

st
Tillagningstid

25

minuter

Ingredienser

  • 3 dl Spannmålsprodukt Glutenfri bullmjölsblandning

  • 2 dl glutenfri havredryck

  • 1 dl crème fraiche

  • 1 ägg

  • 0,5 dl Rapsolja

  • 1,5 tsk bakpulver

  • 0,5 tsk bakpulver

  • 0,5 tsk salt

  • 100 g mozzarella riven ost

  • 100 g riven cheddarost

  • (toppa med riven parmesan- eller pecorinoost)

  • 100 g margarin / smör

  • 1 dl färsk persilja, finhackad

  • 6 vitlöksklyftor

Beredning

  • Blanda mjöl, bakpulver, salt och bikarbonat i en skål. Tillsätt ägg, rapsolja, crème fraiche och havregryn. Blanda. Tillsätt den rivna osten och blanda igen.
  • Förbered vitlöks- och örtsmöret. Hacka persiljan och krossa vitlöken. Tillsätt i det smälta smöret och rör om.
  • Smörj muffinsplåten med bakspray eller olja med hjälp av en degblandare. Skeda smeten ungefär halvvägs in i formen. tsk Ringla ca 1 klick vitlöks- och örtsmör över smeten i varje muffinsform. Lägg ytterligare ett lager smet ovanpå vitlöks- och örtsmöret. Strö över riven parmesanost om så önskas.
  • Grädda i 180 grader i ca 25 minuter på mitten av ugnen.

    Låt svalna en stund i formen och ta sedan ut den på ett kylgaller. Iina Sarkama |Iinabites

En kommentar

  1. De blev alldeles utmärkta, jag använde vanlig laktosfri mjölk som vätska. Jag ska lägga till lite vid sidan av nästa gång, chili eller paprika.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.