Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton suolainen piirakka

Gluteeniton suolainen piirakka

Gluteeniton suolainen piirakka

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
3.8 keskiarvio 5 arvostelijalta
Annokset

12

kpl
Kypsennysaika

30

minuuttia

Gluteeniton suolainen piirakka, jonka täytteinä on lohi ja feta, maistuu varmasti kaikille! Tämä resepti on luotu meidän uutuustuotteelle Gluteenittomalle Durrajauhoseokselle. Kokeile piirakkaa myös eri täytteiden kanssa!

Ainekset

  • Pohja
  • 1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Durrajauhoseosta

  • 0,75 dl perunahiutaleita

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 0,5 tl suolaa

  • 100 g voita

  • 1,75 dl kylmää vettä

  • Täytteet
  • 175 g kylmäsavulohta

  • 150 g fetaa

  • 2 kananmuna

  • 1 dl kermaa

  • 2 dl juustoraastetta

  • 3 silputtua kevätsipulia

  • 0,5 dl silputtua rucolaa

  • suolaa, punapippuria ja muita mausteita maun mukaan

Valmistus

  • Pohja
  • Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi kuutioitu rasva joukkoon.
  • Lisää lopuksi vesi vähän kerrallaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin tekeytymään siksi aikaa, kun valmistat täytteen. Taikina tarttuu käsiin ja tuntuu löysältä, mutta perunahiutaleet turpoavat reippaasti, jolloin taikina kiinteytyy.
  • Leikkaa leivinpaperista paistovuokaan (noin halkaisija 25 cm) sopivan kokoinen ympyrä ja kauli taikina lähelle reunoja. Näin sinun on helpompi nostaa kuuma piirakka paistovuoasta. Mikäli et käytä leivinpaperia, voitele vuoka ennen taikinan painelua vuokaan.
  • Esipaista pohjaa 225 asteessa noin 10-15 minuuttia ennen täytteiden levittämistä.
  • Täytteet
  • Nypi lohi sekä feta keskenään kulhossa ja ripottele tasaisesti esipaistetun piirakan päälle. Erillisessä kulhossa sekoita muut aineet ja lusikoi tasaisesti piirakan päälle.
  • Paista piirakkaa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes kauniisti osittain päältä ruskistunut.

Vinkki

  • Pohja sopii monenlaiseen suolaiseen piirakkaan kuten kinkku, kana, sipuli tai kasvis.

5 Kommenttia

  1. Hei

    Olisin ostanut gluteenittomia karjalanpiirakoita, mutta en löytänyt teiltä.

    1. Moikka Eija,

      Meidän valikoimasta löytyy vain gluteenittomia myllytuotteita! Emme siis myy valmiita paistotuotteita, vaan tarjoamme jauhot ja reseptit niiden valmistamiseen itse 🙂

    1. Moikka Päivi,

      Perunahiutaleet voi korvata perunamuusijauheella. Jauhetta tarvitaan vain hieman vähemmän kuin hiutaleita 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.