Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria franska crepes
Glutenfria franska crepes
Recept publicerat
Glutenfria franska crepes
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
8-10
stGlutenfria franska crepes är som pannkakor, men tunnare, lättare och stekta med en något annorlunda smet. Prova och älska!
Ingredienser
3 dl Glutenfri Durramjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
3 ägg
7 dl glutenfri havredryck eller annan mjölk
1 tsk vaniljsocker
1 dl socker
0,5 tsk salt
2 rkl rapsolja
För stekning: olja eller margarin
Beredning
- Vispa äggstanningen i en skål. Tillsätt glutenfria havregryn. Blanda mjöl, salt och socker i en annan skål. Häll långsamt äggmjölken i mjölblandningen under omrörning hela tiden. Tillsätt rapsoljan i smeten och blanda. Låt degen vila i kylskåp i 60 minuter.
- Stek crepes i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt ett tunt lager olja i pannan och täck hela pannans yta. Använd en bakspatel av silikon till hjälp. Blanda degen med en visp. Häll ca 0,5-1 dl av smeten i pannan, beroende på pannans storlek. Snurra genast runt pannan så att smeten sprids ut i ett tunt lager över hela pannan. Vänd crepesen när ytan har koagulerat och smetens glans har försvunnit. Förvara de färdiga crêpesen på en tallrik under ett folieark.
- Servera med vispad grädde, bär och frukt.
Iina Sarkama | Iinabites