Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria franska crepes

Glutenfria franska crepes

Glutenfria franska crepes

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

8-10

st

Glutenfria franska crepes är som pannkakor, men tunnare, lättare och stekta med en något annorlunda smet. Prova och älska!

Ingredienser

Beredning

  • Vispa äggstanningen i en skål. Tillsätt glutenfria havregryn. Blanda mjöl, salt och socker i en annan skål. Häll långsamt äggmjölken i mjölblandningen under omrörning hela tiden. Tillsätt rapsoljan i smeten och blanda. Låt degen vila i kylskåp i 60 minuter.
  • Stek crepes i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt ett tunt lager olja i pannan och täck hela pannans yta. Använd en bakspatel av silikon till hjälp. Blanda degen med en visp. Häll ca 0,5-1 dl av smeten i pannan, beroende på pannans storlek. Snurra genast runt pannan så att smeten sprids ut i ett tunt lager över hela pannan. Vänd crepesen när ytan har koagulerat och smetens glans har försvunnit. Förvara de färdiga crêpesen på en tallrik under ett folieark.
  • Servera med vispad grädde, bär och frukt.

    Iina Sarkama | Iinabites

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.